Ručinský zůstává ve Spartě, bude placen od zápasu

ČTK, Red Spo
2. 7. 2009 10:15
V loňském ročníku Ručinský odehrál jen 19 zápasů
Martin Ručinský
Martin Ručinský | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Hokejový útočník Martin Ručinský bude dál působit v pražské Spartě.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana do klubu přišel loni po návratu z NHL, ale kvůli potížím s kyčlí odehrál v minulém ročníku extraligy jen 19 zápasů.

"S Martinem jsme ústně domluveni na znění jeho smlouvy, která bude založena na počtu odehraných zápasů," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza na klubovém webu.

Čtěte také: Sparta by mohla zahájit sezonu s Hlaváčem a Hlinkou

Ručinského zdravotní stav je nyní po absolvované operaci dobrý a trojnásobný mistr světa trénuje individuálně. K týmu by se měl připojit 20. července, kde sparťané zahájí přípravu na ledě.

"Martin má velkou chuť a motivaci pro příští sezonu ve Spartě. Přejeme si, aby mu jeho zdravotní stav umožnil plné vytížení. Bude pro nás pak velmi důležitým hráčem," řekl Bříza.

V minulé sezoně nastupoval Ručinský za Spartu jen do konce října a v 19 zápasech nasbíral pět gólů a čtyři asistence. Pak už ho problémy s kyčlí na led nepustily.

Ve Spartě také prodloužil stávající smlouvu osmnáctiletý brankář Filip Novotný, jenž se klubu upsal do roku 2013. V nadcházející sezoně bude sbírat zkušenosti po boků Jana Chábery a Petra Přikryla.

 

Právě se děje

Další zprávy