Potvrzeno! ´Dominátor´ Hašek podepsal Pardubicím

Václav Rojík
21. 4. 2009 10:36
Hašek se vrací do ligy po čtrnácti letech

Praha - Je to definitivní. Čtyřiačtyřicetiletá brankářská legenda Dominik Hašek se vrací do hokejových Pardubic.

"Včera jsme se s Dominikem definitvně dohodli. Pro nás je to velká událost vidět Dominika zpět na našem ledě," potvrdil v úterý v pražském hotelu Intercontinetal šéf pardubického hokeje Zbyněk Kusý.

"Dominikova smlouva je standardní, podepsal ji na rok s opcí. Je úplně stejná, jako mají jiný hráči, žádné zvláštnosti v ní nejsou," prozradil Kusý.

Čtěte také:
Evergreen: Haškův návrat, díl třetí. Co jej láká teď?
Hašek posilou Pardubic? V úterý to může být definitivní

Olympijský vítěz se tak vrací na led po roční pauze, když loni ukončil sezonu v barvách Detroitu Red Wings.

"Jsem moc rád, že jsem mohl podepsat smlouvu s klubem, který je nejhokejovější v naší republice. Začínal sem v něm a chodí na něj nejvíc lidí. Proto jsem nikdy nepřemýšlel o tom, že bych hrál u nás hokej jinde než v Pardubicích. Těším se na příští sezonu," uvedl Hašek na tiskové konferenci.

Nejlepší sportovec České republiky z let 1994 a 1998 odolal jiným lukrativním nabídkám a vyslyšel lákání mateřských Pardubic.

Za ně odehrál většinu ze svých 339 zápasů v nejvyšší české a československé soutěži a s tehdejší Teslou slavil i dva mistrovské tituly v letech 1987 a 1989.

Před odchodem do zámoří naposledy odehrál celou sezonu na domácích stadionech v ročníku 1989/90 na vojně v Jihlavě.

Pak už jej domácí fanoušci viděli na vlastní oči v soutěžním zápase jen v lednu 1995, kdy během výluky odehrál dvě utkání za Pardubice.

 

Právě se děje

Další zprávy