Dominik Hašek se vrací k hokeji. Upsal se Pardubicím

Sport Sport, ČTK, Red Spo
17. 4. 2009 14:26
Dominik Hašek podepsal roční smlouvu
Dominik Hašek naposledy chytal v NHL
Dominik Hašek naposledy chytal v NHL | Foto: Reuters

Praha - Legendární brankář Dominik Hašek se vrací k hokeji a bude chytat za Pardubice.

Čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana prý podepsal s klubem roční smlouvu. Serveru idnes.cz to v pátek řekl člen dozorčí rady východočeského klubu Vladimír Pitter.

Manažer Moelleru Zbyněk Kusý však tuto informaci nepotvrdil. Řekl pouze, že se dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru podle jeho zpráv k hokeji vrátí, ale bude chytat v Kontinentální lize.

Čtěte dále: Hašek o návratu k hokeji: Rozhodnu se v létě

O tom, že se hrdina olympijských her v Naganu opět vrátí k hokeji, se objevily již několikrát, naposledy v březnu.

Hašek je však označil jen za spekulace. "Během roku člověk mluví s hodně lidmi, slyší různé návrhy a u některých ani neví, jestli je má brát vážně. Teď se věnuji Síni slávy českého hokeje a tyhle věci zatím odsunuji. Vážně se jimi nezabývám," řekl tehdy.

Nejlepší sportovec České republiky z let 1994 a 1998, jenž pětkrát vyhrál i Zlatou hokejku určenou pro nejlepšího českého či československého hokejistu, chytal naposledy v sezoně 2007/08 za Detroit.

Po druhém triumfu ve Stanley Cupu uvedl, že v NHL už chytat nebude a jisté je i to, že brankářskou výstroj neoblékne v sezoně 2008/09. Nechal si tak otevřená zadní vrátka pro případný návrat.

Pokud by se Hašek do Pardubic vrátil, hájil by opět barvy svého mateřského klubu. Na východě Čech vstoupil do velkého hokeje a v letech 1987 a 1989 pomohl týmu k zisku mistrovského titulu.

 

Právě se děje

Další zprávy