Straka málem hrdinou: Lašák to chytil, co se dá dělat

Václav Rojík, roj
10. 3. 2009 1:00
Straka: U nich musíme lépe začít
Martin Straka
Martin Straka | Foto: Lasselsberger Plzeň

Plzeň - V neděli nadchl Plzeň parádním sólem, v pondělí ji málem vrátil do ztraceného zápasu. Tentokrát ale Lasselsberger kapitán a manažer Martin Straka nespasil.

"Lašák to chytil. Nedá se nic dělat," smutnil plzeňský patriot po akci z poslední minuty utkání, kdy mohl srovnat duel s Pardubicemi na 4:4. To by bylo po vývoji zápasu malým zázrakem.

Domácí totiž prohrávali po úvodní desetiminutovce už 0:3. Stíhací jízdu ale načal jako správný lídr právě Straka. V polovině zápasu snížil na 1:3.

"Přijde osm tisíc lidí, přece nedostaneme doma v play off sedm nebo osm gólů. Také jsme potom měli štěstí, dali jsme pár gólů a až do konce byl zápas zajímavý," rozpovídal po porážce 3:4 se na klubových stránkách Straka.

Čtěte také:
Plzeň po šoku obrat nedotáhla. Pardubice sérii srovnaly
Vítkovice doma porazily Slavii a v sérii vedou 2:1

V poslední minutě pak mohl zařídit domácím prodloužení, jenže pardubický gólman byl proti.

"Dostal jsem puk na bekhend, měl jsem na rozhodnutí sekundu, hodil jsem ho zpátky, Lašák byl na správném místě a chytil ho do lapačky," vrátil se k neúspěšné akci.

Pardubická formace Kolář-Koukal-Starý se hokejem baví. Rozhodla zápas s Plzní, Koukal byl vyhlášen nejlepším hráčem, Starý je nejlepší střelec týmu, Kolář zase vede produktivitu.
Pardubická formace Kolář-Koukal-Starý se hokejem baví. Rozhodla zápas s Plzní, Koukal byl vyhlášen nejlepším hráčem, Starý je nejlepší střelec týmu, Kolář zase vede produktivitu. | Foto: Zuzana Hronová

"Chtěl jsem původně nahodit do chumlu hráčů na dorážku, když jsem viděl, že puk přece jen míří do branky, mrzelo mě, že to není gól. Ale brankáři většinou tohle v důležitých chvílích chytají," povzdychl si.

Příště nesmí utéct začátek

Více ho ale mrzel zpackaný úvod zápasu, který domácímu celku vůbec nevyšel:

"Měli jsme špatný začátek, po deseti minutách skoro bylo po zápase. Věděli jsme, že Pardubice půjdou do zápasu s větším nasazením, mluvili jsme o tom v kabině, ale bohužel jsme jejich nástup nezachytili."

Bývalá hvězda New Yorku věří, že se z pondělního zápasu Západočeši poučí.

"U nich musíme lépe začít, oba prohrané zápasy jsme nechytili začátek. Proti takhle silnému mužstvu se dotahuje třígólová ztráta hodně špatně. Musíme se snažit co nejdéle držet 0:0 a pak se uvidí."

Tahle čtvrtfinálová série po stěhování do Pardubic začne prakticky na novo. I Východočeši dokázali na hřišti soupeře urvat jedno vítězství a proto je po čtyřech zápasech stav 2:2.

 

Právě se děje

Další zprávy