Vedoucí Litvínov padl. Vrbata nastartoval Boleslav

Václav Rojík, Red Spo
2. 1. 2009 21:00
Kladno - Vítkovice 4:2
Radim Vrbata nastartoval výhru Mladé Boleslavi
Radim Vrbata nastartoval výhru Mladé Boleslavi | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Hokejisté Pardubic se po neúplném pátečním 37. extraligovém kole posunuli na druhé místo tabulky, zatímco lídr z Litvínova neuspěl na ledě Liberce. Premiérové trefy se dočkal navrátilec z NHL Radim Vrbata, jenž pomohl k výhře nováčka z Mladé Bolelsavi.

Všechny zápasy sledujeme on-line

Litvínov drama neotočil

Hokejisté Litvínova potvrdili, že se jim na libereckém ledě příliš nedaří . Lídr tabulky tentokrát prohrál 3:4.

Liberci se na konci minulého roku příliš nedařilo, ale v pátek začali ve velkém stylu. Vedoucí celek jasně přehrávali a po první třetině vedli zaslouženě 3:0.

Hned v úvodu podcenil brankář Franěk Klimentovo nahození a puk skončil za jeho zády.  Následně využil Petr Šachl a Jiří  Moravec přesilovou hru a už to bylo 3:0 pro domácí.

Hokejisté Litvínova chtějí v letošním play-off oplatit Karlovým Varům porážku z loňského roku.
Hokejisté Litvínova chtějí v letošním play-off oplatit Karlovým Varům porážku z loňského roku. | Foto: Bohumil Červenka

Bílí Tygři ale ještě neměli vyhráno. Ve druhé třetině vrátil hosty do zápasu pohotovou dorážkou Vojtěch Kubinčák a na rozdíl jediného gólu snížil ve třetí třetině Michal Trávníček, jenž se prosadil rovněž z dorážky.

Liberci však znovu pomohlo zaváhání brankáře Fraňka. Ten v oslabení neudržel nahození Jiruše od modré a Václav Pletka uklidnil Liberec gólem na 4:2.

Litvínovští ještě dokázali zápas pořádně zdramatizovat, když 49 sekund před koncem snížil Viktor Hübl. Na víc už ale lídr tabulky nedosáhl.

Pardubice smetly Zlín

Pardubice si i bez zraněných opor Puchera a Blažka suverénně poradily se Zlínem a vyhrály 6:2.

V prvním dějství se hrál svižný hokej. Více šancí si připravil domácí Moeller. Zejména Koukalova formace si dokázala vynutit si tlak. Domácí se díky dvěma trefám Libora Pivka ujali před první přestávkou vedení 2:0.

Ve druhém dějství Pardubice svého soka jasně přehrávaly a navýšily vedení na 5:0. O branky se postarala trojice Zohorna, Kolář, Divíšek, kteří ve smrtící čtyrminutovce prakticky rozhodli o vítězi tohoto duelu.

Zlín se v závěrečném dějství zmohl alespoň na snížení díky pěknému Hamrlíkově průniku a přesilovkové dorážce Jaroslava Balaštíka.

Na 6:2 pro Pardubice pečetil Petr Čáslava.

Tabulka

1 Litvínov 37 69
2 Pardubice 37 65
3 Sparta 36 64
4 Slavia 37 61
5 Vítkovice 37  60
6 Plzeň 37 58
7 K. Vary  55
8 Zlín 37 55
9 Třinec 37 54
10 Kladno 37  53
11 Liberec 37  50
12 Znojmo 37  48
13 Budějovice 37 45
14 Ml. Boleslav 37  37

Slavia potvrdila vzestup

Návrat na přední příčky tabulky se daří hokejistům Slavie, kteří porazili doma Třinec 5:3.

Slavia si v první třetině rychlými góly Jaroslava Bednáře a Jiřího Doležala vybudovala dvoubrankový náskok a když pak přežila i přesilovku pět na tři, držela po první dvacetiminutovce stav 2:0.

Hosté dokázali na začátku druhého dějství snížit, když Peterek hezky zatáhl puk za bránu a přesně přihrál Rostislavu  Martynkovi, který přesně zamířil k pravé tyči.

Do druhé sirény ale slavisté stačili rozhodnout. Nejprve využil přesilovku svým druhým gólem Doležal a krátce na to po Červenkově pasu skóroval Jakub Sklenář.

Zaváhání slávistického gólmana Nerudy sice trestal na začátku třetí třetiny Jozef Balej, ale třígolové vedení vrátil domácím druhou trefou Sklenář. Následná úspěšná dorážka Davida Květoně už nemohla na porážce Třince nic změnit.

Znojmo se drží ve hře o play off

Hokejisté Znojma se přiblížili první desítkce, když v pátek doma po bitvě porazili Plzeň 3:2.

Úvodní část zápasu přinesla velmi rychlý a pohledný hokej s množstvím osobních soubojů. Znojmo bylo v úvodní části aktivnější, zatímco Plzeň hrozila převážně z rychlých protiútoků.

Domácí šli zaslouženě do vedení po třinácti sekundách druhé třetiny. Založili útok hned po vhazování, Pavel Selingr zatáhl kotouč za modrou čáru a střelou švihem odrazil za pomoci spojnice tyče a břevna kotouč do sítě.

Z vedení se však radovali jen čtyři minuty. Po přihrávce Tomase se totiž ke kotouči dostal Tomáš Vlasák, pohrál si se znojemskou obranou, zamíchal s pukem a zakončil švihem přesně k pravé tyči.

A Plzeňští šli záhy do vedení. V přesilové hře se po nepovedeném Mrázkově vyhození k puku dostal Kovář, jehož přihrávku dotlačil do sítě Martin Adamský.

Znojmo rychlý zvrat nepoložil. Blízko vyrovnání byl Bičánek, jenže trefil tyč. Pak se ale podruhé v utkání prosadil Selingr. Po pravé straně pronikl do útočného pásma, napálil kotouč na branku a brankáři Francouzovi střela prošla kolem betonu do sítě.

Domácí rozhodli v závěrečné čtyřminutovce, když ve dvojnásobné přesilovce propálil Bičánek vše, co mu stálo v cestě.

Kladno zlomilo prokletí

Hokejisty Vítkovic opouští střelecká pohoda a v pátek navíc poprvé zaváhali s Kladnem. Středočeši po čtyřzápasové sérii venku slaví doma vítězství 4:2 nad Ostravany, s nimiž dosud nezískali ani bod.

Oproti předzápasovým úvahám nastoupili v dresu hostí uzdravení Krstev i Barinka a svěřenci trenéra Aloise Hadamczika šli také po necelých čtyřech minutách do vedení.

Kvapilovi se nepodařilo zakončit, zajel s pukem do rohu, odkud našel ve střelecké pozici Roberta Petrovického, který bez problému překonal zaspavšího Kopřivu.

Vítkovické vedení přišlo stejně nenadále jako kladenské vyrovnání.  Čurilla našel ve dvanácté minutě mezi kruhy Martina Procházku, který propálil Pince.

Ve druhé třetině odskočilo Kladno díky dvěma využitým přesilovkám. Nejprve dostal puk ze skrumáže za brankovou čáru Bělohlav a v posledních sekundách druhé třetiny našel Procházka Pavla Pateru, který z úhlu zakončil do odkryté brány.

Výhru pojistil v závěru zápasu po úniku tři na dva Martin Frolík. Viktor Ujčík v posledních sekundách už jen snížil na konečných 2:4.

Radim Vrbata
Radim Vrbata | Foto: Jiří Šidliák, Pavel Lebeda

Vrbata načal výhru

Tápající České Budějovice utrpěly porážku 2:4 na domácím ledě s poslední Mladé Bolelslavi.

Výhru načal v přesilovce navrátilec z NHL Radim Vrbata ranou pod břevno, kterou ukončil čekání na premiérovou trefu v boleslavském dresu. Zasloužené vedení 2:0 po první třetině zařídil Tomáš Nouza.

Ve druhé třetině Jihočeši otočili poměr střel, ale Bolselavští přesto navýšili vedení na 3:0 zásluhou Tomáše Sýkory. Ve třetí třetině pět tisícovek diváků přihlíželo parádní akci, kterou zakončil gólem Lukáš Handlovský.

Branky domácího Vítězslava Bílka a Tibora Melichárka už jen korugovaly porážku.

Liberec - Litvínov 4:3 (3:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Klimenta (Plodek, J. Moravec), 13. Šachl (Modrý, Blatný), 19. J. Moravec (Plodek, Podkonický), 53. Pletka (Jiruš) - 37. Kubinčák (Švarný, Trávníček), 50. Trávníček (Kubinčák), 60. V. Hübl (Trávníček, Kubinčák).
Diváci: 7500
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Derner, Holub, Modrý, Žabka - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Šimánek, P. Nedvěd, Pabiška - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Podkonický.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:4 (3:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
55. Bílek (Duda), 60. Mertl (L. Poživil, M. Hudec) - 6. R. Vrbata (D. Vrbata), 18. Nouza (Handlovský), 28. T. Sýkora (R. Vrbata, D. Vrbata), 47. Handlovský (Král).
Diváci: 5103.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Toman - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, Gulaš, Kotrla - Duda, Vak, Veselý - od 30. navíc Hřebejk, Mertl, Bílek. M. Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - Gajovský, T. Sýkora, Rod.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

Kladno - Vítkovice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Martin Procházka (Čurilla), 34. Bělohlav (Martin Procházka, Kalla), 40. Patera (Martin Procházka, Kalla), 55. Frolík (Kalla, Horna) - 4. Petrovický (Burger, Kvapil), 60. Ujčík (Jurečka).
Diváci: 2774.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Hořava, V. Kameš, D. Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - V. Novák, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Diviš.
Vítkovice: Pinc - Krstev, Trnka, Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík - Ondřej, R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Kvapil - Svačina, Ujčík, Šimíček - Klimek, Štefanka. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

Znojmo - Plzeň 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Selingr (Tesařík, Dopita), 36. Selingr (Dopita, Bičánek), 57. Bičánek (Selingr) - 25. Vlasák (Tomas, Benák), 29. Adamský (Jan Kovář).
Diváci: 3136.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, J. Mrázek, Švrček - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Čachotský (32. Kucharczyk) - Demel, R. Procházka, J. Svoboda (21. M. Růžička).
Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Cartelli, Smrek, Redlihs, Pácal - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Jan Kovář, Matějovský - Kubica, Dvořák, Dresler.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

Pardubice - Zlín 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Pivko (Cetkovský), 14. Pivko (Divíšek, Čáslava), 29. Zohorna (Píša, Tvrdík), 31. Kolář I (Nakládal, Starý), 33. Divíšek (Rákos), 60. Čáslava (Cetkovský, Divíšek) - 47. Hamrlík, 53. Balaštík (Köhler). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan.
Diváci: 9763.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Zohorna, Somík - Klejna, Semorád, Rákos.
Zlín: Murín (33. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

Slavia - Třinec 5:3  (2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
2. Bednář (Červenka), 9. Doležal (T. Svoboda, Sloboda), 37. Doležal (Bednář, Červenka), 39. Sklenář (Červenka), 46. Sklenář (Bednář) - 24. Martynek (Peterek), 42. Balej (V. Polák, Polanský), 60. D. Květoň (Peterek).
Diváci: 3435.
Slavia: Neruda - Kadlec, Špelda, Žižka, Drtina, Sloboda, Kolařík, Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P.Jelínek, Tomica - T. Svoboda, Kraft, Doležal.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Výtisk, Sekeráš, Gureň, Rangl, Malec, Kania - Kanko, D. Moravec, Lušňák - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Potoček.

Zápas jsmesledovali on-line ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy