Forma Pardubic stoupá, Lašák stále věří v play off

trs
15. 1. 2008 12:30
Východočeši mají rozehranou nejdelší vítěznou sérii
Budou mít pardubičtí fanoušci další důvod k oslavám?
Budou mít pardubičtí fanoušci další důvod k oslavám? | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Pardubice - Hokejistům Moelleru Pardubice se začalo konečně dařit. Rozehraná série čtyř vítězných utkání v řadě pro Východočechy znamená deset bodů, které jsou nyní pro tým velmi důležité.

Pardubičtí bojují o postup do předkola play off a do konce základní části extraligy zbývá už jen třináct utkání.

Momentálně jim schází pět bodů na desáté místo v tabulce, které by znamenalo postup do předkola play off. Devátou příčku okupuje Znojmo, které Pardubice porazily v nedělním zápase na domácím ledě 3:2.

Svěřenci Jiřího Šejba stále věří, že se jim povede postup do vyřazovacích soubojů nakonec vybojovat.

"Je lepší, že se o postup do vyřazovacích pere více mužstev. Stále věřím, že se do play off dostaneme a udělám pro to všechno," cituje server hokej.cz pardubického brankáře Jána Lašáka.

Východočeský tým se přitom v poslední době potýká se zraněním klíčových opor. Na marodce je obránce David Havíř i útočníci Petr Sýkora, Libor Pivko a kapitán Miroslav Hlinka. Zkušené hráče proto museli nahradit mladí hokejisté z širšího kádru, kteří však zatím nezklamali.

Prokletí sezony: dvě výhry a dost

"Mladí kluci dostávají šance a chytají se. Máme asi nejmladší obranu ligy, teď třeba Jakub Nakládal hraje skvěle, vyletěl jako kometa. Hraje opravdu dobře, snad mu to vydrží. Tyto hráče nahradíme," neztrácí naději do dalších zápasů Lašák

Mužstvo z Pardubic to však nebude mít lehké. V letošní sezoně totiž předvádí nevyrovnané výkony, maximálně po dvou vítězstvích zatím přišla studená sprcha v podobě prohry.

Pardubický brankář Ján Lašák
Pardubický brankář Ján Lašák | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

"Už jsem na to leckdy vzpomínal, že vždy po dvou výhrách, jsme o tom mluvili. A pak jsme spadli doslova na hubu. Proto říkám: čas vše ukáže. Myslíme teď jen a pouze na následující zápas. Každopádně tvrdím, že možnost postupu do předkola play off máme ve svých rukou," dodal Lašák.

Pardubice letos prožívají nepříliš povedenou sezonu. Koncem loňského listopadu sáhl dokonce klub k nouzové variantě - výměně trenéra. Miloše Říhu tehdy nahradil Jiří Šejba s asistentem Ladislavem Lubinou, bývalým pardubickým hráčem.

Je jedno, kdo dá gól

K dalšímu utkání odcestují Pardubičtí do Liberce. S tamními Bílými tygry sehrály letos Pardubice dvě poměrně vyrovnaná utkání, jednou dokázaly Severočechy těsně porazit, podruhé prohrály v prodloužení. Přesto si nedělají iluze, že by je čekal snadný zápas.

"Mají také zraněné hráče jako my, ale rovněž mají k dispozici široký kádr. Čeká nás těžký zápas. Musíme hrát dobře a bojovat jako v Karlových Varech. Tam jsme hráli jako tým, tlačili se do brány, neuhýbali ze soubojů. A stejně musíme hrát i tam," říká brankář Lašák.

Jeho slovenský spoluhráč Radovan Somík, který v posledním zápase zařídil vítěznou branku do sítě znojemských, k tomu na klubovém webu dodává: "Hlavní je, abychom vyhrávali. Takže je jedno, kdo dá gól, ale každý z nich je důležitý."

 

Právě se děje

Další zprávy