Vítkovice pod Bokrošem ožily, odnesly to Pardubice

rou
3. 1. 2008 19:52
Rozhodly dva slepené góly na konci první třetiny
Ernest Bokroš vyměnil Zlín za Vítkovice a hned napoprvé uspěl.
Ernest Bokroš vyměnil Zlín za Vítkovice a hned napoprvé uspěl. | Foto: Ondřej Besperát

Ostrava - Hokejisté Vítkovic první zápas s novým trenérem Ernestem Bokrošem zvládli. V dohrávce 36. kola O2 extraligy si poradili s Pardubicemi hladce 3:0.

Východočeši, kteří se vrátili do české nejvyšší soutěže po čtvrtém místě na Spenglerově poháru, nevyužili na začátku zápasu ani jednu ze tří přesilovek.

Ve svých šancích neuspěli ani Rolinek s Tvrdíkem, a tak se z úvodního gólu radovali Vítkovičtí. Hned první početní výhodu využil šikovnou tečí Gulašiho střely od modré Vladimír Škoda.

Kouč Bokroš ve Zlíně skončil. Na závěr podlehl Slavii - čtěte ZDE

Na první úspěch navázali domácí hned po šestadvaceti vteřinách, když Hruškovu střelu dorazil za Lašákova záda Petr Vala a Vítkovice vedly už 2:0.

Ve druhé části mohl Moeller rychle snížit, ale Šeda nastřelil jen tyč. Domácím pak dodal klid třetí gól v Lašákově síti - ve 35. minutě dorazil z otočky puk do branky Bedřich Köhler.

Východočeši se snažili o vyrovnání, ale Koukal ani Snopek se proti Pruskovi neprosadili. Vítkovičtí hráči si tak s novým koučem dokráčeli pro důležité vítězství, kterým se bodově odpoutali od svého čtvrtečního soupeře v boji o předkolo play off.

Ernest Bokroš navíc ziskem tří bodů napodobil svého nástupce na střídačce Zlína - Rostislav Vlach se už ve středu radoval z vítězství nad Plzní.

Vlach po vítězné premiéře: Balaštík mi splatil důvěru - více ZDE

Výsledek:
HC Vítkovice Steel - HC Moeller Pardubice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky:
17. Škoda (Gulaši), 18. Vala (Hruška), 35. Köhler (Hruška). Rozhodčí: Jeřábek - Chytil, Dřinovský. Diváci: 5 008.
Vítkovice: Prusek - Gulaši, Jurečka, Trnka, Kuboš, Heš, Ovčačík, Mrázek - Tomášek, Burger, Škoda - Klimek, Boháč, Ujčík - Köhler, Hruška, Vala - Šebesta, R, Hubáček, Svačina - Káňa.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Koma, Nikolov, Posmyk, Linhart, J. Kolář I., Koukal, Tvrdík, Blažek, Rolinek, Hlinka, Pucher, Somík, Klejna, Starý, Ondřej, J. Kolář II., Zohorna, Cetkovský.

Zápas jsme sledovali minutu po minutě ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy