Hruška: Z Liberce nemáme komplex. Prostě to nevyšlo

Michael Mareš
3. 1. 2008 10:00
Nemusíme toho na hře Slavie moc měnit, říká Hruška

Praha - Poprvé v sezoně nezískali hokejisté pražské Slavie na domácím ledě ani bod, když ve středu nestačili na Liberec. "Soupeř to vítězství asi chtěl víc," lakonicky po zápase konstatoval střelec prvního gólu domácích Roman Červenka.

Především slabý důraz před vlastní bránou připravil Slavii o body. Rozhodující gól padl šest minut před koncem třetí třetiny, poté, co domácí nepokryli dotírajícího Petra Šachla. Ten v čase 54:18 stanovil konečný výsledek zápasu na 2:3.

A neprosadil se ani lídr kanadského bodování David Hruška. "Dneska nám ten zápas tak úplně nesedl," řekl David Hruška a dodal: "Nevyužili jsme přesilovku pět na tři a to, myslím si, rozhodlo zápas."

Předchozí zápas ve Zlíně jste vyhráli, další doma zase o gól prohráli. V čem se ty dva zápasy lišily, že venku to vyšlo a doma ne? Bylo to lepší obranou Liberce?
Každý zápas je jiný, hraje se šedesát minut. Ještě po dvou třetinách jsme vedli jedna nula, ale soupeř to v poslední třetině otočil. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, a to rozhodlo zápas. Když v takové přesilovce nedáme gól, tak nemůžeme pomýšlet na úspěch. Oni, na rozdíl od nás, stejnou přesilovku využili.

Ač byli Bílí Tygři oslabeni, znovu letos na Slavii uspěli. Je možné, že už z nich máte určitý komplex?
Já si nemyslím, že to je komplex, to určitě ne, ale dneska nám ten zápas tak úplně nesedl. Nebylo to přesně ono, co chceme hrát. Navíc Liberec tady zahrál dobře. Řekl bych, že je to spíše o štěstí, já bych v tom žádný komplex nehledal.

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Šance na vstřelení gólu jste přesto měli, v poslední chvíli vám ale většinou odskočil puk, nebo jste netrefili tak, jak jste chtěli. Vy sám jste se ocitl v několika slibných šancích, například hned v úvodu zápasu, kdy jste z několika kroků pálil vysoko nad. Hokejkou jste pak ještě ohýbal o led, jako by za to ta hokejka mohla...
Ne, prostě buďto to trefíte, nebo ne. Nic jiného bych v tom nehledal. Dneska se to k nám neodráželo. Jsou zápasy, kdy se nám daří všechno, a jsou zápasy, kdy se nám nedaří nic. My se s tím však musíme vyrovnat a utkání, v nichž se nám nedaří, se musíme snažit vyhrávat.

Můžeme jen doufat, že je příště porazíme

Přitáhne novinka - ledoví muži - do Sazka Areny více fanoušků (fanynek)?
Přitáhne novinka - ledoví muži - do Sazka Areny více fanoušků (fanynek)? | Foto: Michael Mareš

Přitom s Josefem Beránkem jste se, tuším, minimálně třikrát za zápas, dostali do slibné šance, jeli jste dva na jednoho a podobně...
To je přesně tak, jak říkám. Jsou zápasy, kdy se to k nám odrazí, a jsou zápasy, kdy nám to v rozhodujícím momentě odskočí. To se může stát a také se to dnes stalo. Musíme to ale hodit za hlavu a snažit se příští zápas vyhrát.

Byl jste lídrem v počtu bodů. Snažíte se jako vedoucí muž kanadského bodování o to více?
Ne, každý zápas hraji stejně, na to, jestli jsem první nebo druhý se vůbec nekoukám. Hraji stále stejně.

Trenérům určitě nelze vytknout snahu něco změnit, například do vašeho útoku přišel na poslední třetinu Jakub Klepiš...
Jakub už s námi hrál ve Zlíně, když byl zraněný Marek Tomica. Jestli se to jeho příchodem oživilo, to nevím. Já si myslím, že trenéři chtěli do hry vnést nový impuls, ale bohužel to nevyšlo.

Rozhodující gól padl po dorážce, lze říct, že v tom Slavia zaostávala?
Hlavně si musíme vždy rozebrat obránce, což se nám dařilo. To, že se soupeř dostane k dorážce, je tak trochu o štěstí. Někdy to tam spadne, někdy ne...

Co příště udělat jinak, aby jste v Liberci uspěli?
Já si myslím, že měnit nemusíme nic. Prostě musíme se snažit hrát dál to, co jsme hráli dneska, dohrávat zápas na sto padesát procent a doufat, že je příště porazíme.

 

Právě se děje

Další zprávy