Pardubice zahájily Spengler Cup prohrou po nájezdech

Red Spo
26. 12. 2007 23:10
Hokejisté Moelleru nestačili na výběr Kanady
Brankář Lašák byl na své kolegy z pardubického týmu hodně naštvaný, jejich výkon prý ale musí zhodnotit trenér.
Brankář Lašák byl na své kolegy z pardubického týmu hodně naštvaný, jejich výkon prý ale musí zhodnotit trenér. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Davos - Hokejisté Pardubic vstoupili do prestižního Spenglerova poháru porážkou. Ve švýcarském Davosu ale výběru Kanady vzdorovali statečně a prohráli až po samostatných nájezdech.

Východočeši přitom vstoupili do zápasu skvěle. V 16. minutě dorazil tečovanou střelu za záda legendárního Curtise Josepha Libor Pivko. Hned na začátku druhé části poslal Moeller už do dvoubrankového vedení Tomáš Rolinek.

Zápas jsme sledovali minutu po minutě ZDE

Kanaďané ale dokázali odpovědět hned po třiceti vteřinách a po povedené kombinaci snížili na 1:2. Po dalších necelých pěti minutách už bylo vyrovnáno - další vydařenou akci dotáhl do konce Mike Jordano.

Obrat během deseti minut dokonal J. P. Vigier, který střelou od modré procedil puk mezi Lašákovy betony. Pardubičtí se ale nevzdali a ve 49. minutě dokázal srovnat Michal Tvrdík.

O vítězi zápasu pak nerozhodlo ani prodloužení, takže došlo na samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější Kanaďané - netrefil se Tvrdík ani Pivko, rozhodující gól pak vsítil Serge Aubin.

Výsledek:
Kanada - HC Moeller Pardubice 4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0 - 1:0)

 

Právě se děje

Další zprávy