Pardubice řeší krizi. Odvolaly trenéra Říhu

maj
25. 11. 2007 21:11
Hokejový klub odvolal také asistenta Rohlíka
Miloš Říha
Miloš Říha | Foto: Ondřej Besperát

Pardubice - Hokejový klub z Pardubic se rozhodl vyřešit nelichotivou situaci odvoláním trenéra. Východočeši, kterým v extralize aktuálně patří až jedenáctá příčka, to oznámili po nedělní porážce s Ústím nad Labem.

Od týmu odchází asistent Pavel Rohlík. Hlavní kouč Miloš Říha by měl podle smlouvy dostat jinou funkci, ale také nebude mít vliv na chod týmu. "Budeme postupovat velmi obezřetně. Je to pro nás všechny velmi těžká situace," prohlásil generální manažer Zbyněk Kusý.

Oficiální stránky klubu uvádějí, že právě Kusý převezme spolu s Vladimírem Martincem mužstvo a dočasně ho povede v nejbližších ligových utkáních. Trenérskou rošádu chtějí v Pardubicích vyřešit během následujícího týdne.

"Musím říci, že jsme čekali 25 kol. Pro náš klub je situace velmi složitá, nicméně jsme došli k řešení, které bylo jasné před minulým týdnem," vysvětluje Kusý.

Loňský finalista extraligy se letos trápí už od začátku sezony. Vůbec mu nepomohla přestavba arény, kvůli níž hrál více než měsíc na hřištích soupeřů. Zatím zvítězil pouze v devíti případech.

"Postupovali jsme naprosto průhledně, žádným způsobem jsme nevytvářeli boční aktivity. V tomto případě máme naprosto čisté svědomí, potřebujeme jiné výsledky, jiné herní výkony," dodal pardubický manažer.

 

Právě se děje

Další zprávy