Pardubice koupily fanouškům vlak. Chystají rekord

ip
28. 9. 2007 10:00
Sazka Arena nejspíš uvidí nejvyšší letošní návštěvu

Pardubice - Bylo toho dost, řekli si hráči i vedení pardubického hokejového klubu.

Mají za sebou jenom část série, v níž se musí v cizích halách kvůli rekonstrukci své arény obejít bez velké podpory diváků. Na výsledcích je to znát, z posledního místa se odpoutali teprve čtvrtečním vítězstvím v nájezdech v Litvínově.

A tak se rozhodli vypravit na svůj další zápas, v němž v neděli jedou na Slavii, vlastní vlak. V extralize se tak chystá letošní rekordní návštěva. Do Sazka Areny Pardubice přivezou možná i tisíce svých příznivců.

Na Dynamoexpres, jak je podle dřívějšího jména pardubického klubu vlak pojmenován, se podle informací internetových stránek klubu složili samotní hráči, realizační tým a vedení. Chtějí si tak pojistit to, na co jsou zvyklí z předchozích sezon - že totiž v pražské maxihale Slavie měli vždy téměř domácí prostředí.

Pomalovaný jak od sprejerů

Vlak speciálně pomalovaný do klubových barev vyjede z pardubického hlavního nádraží a bude končit v Libni, pouhých pár set metrů od Sazka Areny. 

"Byli bychom rádi, aby naši příznivci využili této možnosti a vyjeli nás podpořit do Sazka Areny. Náš klub je v těžké situaci, všichni věříme, že opět přijde velmi početný dav fanoušků pardubického hokeje nám pomoci v tomto náročném utkání," řekl na stránkách generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Přijde deset tisíc?

Spolupráce pardubického hokejového týmu s Českými dráhami není ojedinělá. Už v loňské sezóně byl vypraven podobný vlak na zápas se Slavií. Na tu se, zvláště po přesunutí pražského týmu do Sazka Arény, vypravují z Pardubic stále početnější výpravy.

Pardubice jedou do Litvínova i se Sýkorou. Pro body

Vůbec utkání v pardubické ČEZ Aréně jsou proslulá svou vysokou návštěvností. Východočeši však nyní hrají 11 zápasů v řadě na hřištích soupeřů, což má na průměrnou návštěvnost v lize negativní dopad.

Podle portálu sazkaticket je už na zápas prodáno nejméně osm tisíc vstupenek. Návštěva však bude vyšší, spousta fanoušků nakupuje lístky u haly pár hodin před začátkem utkání.

Hokejové Pardubice čeká krutý start, 11 zápasů venku

 

Právě se děje

Další zprávy