Proti Liberci pošlou Pardubice silnou sestavu

rou
3. 8. 2007 11:18
Hokejisté Pardubic sehrají třetí zápas ve třech dnech
Miloš Říha vítá Tipsport Cup jako možnost vyzkoušet hráče na rozhraní prvního týmu.
Miloš Říha vítá Tipsport Cup jako možnost vyzkoušet hráče na rozhraní prvního týmu. | Foto: Ondřej Besperát

Chrudim - Hokejisté Pardubic vstoupí do Tipsport Cupu zápasem proti Liberci. V obnovené soutěži chtějí Pardubičtí hlavně ozkoušet hráče, u kterých se rozhoduje, jestli zůstanou v kádru. Ale v úvodním zápase pošle kouč Miloš Říha na led co možná nejsilnější sestavu.

"Nechceme Tipsport Hockey Cup vypustit. Čeká nás Liberec, chceme tedy hrát v silnější sestavě, nastoupí čtyři pětky kvalitních hráčů," uvedl Říha před úvodním zápasem. Liberec už má první zápas letního poháru za sebou, ve čtvrtek podlehl Spartě po samostatných nájezdech.

Tipsport Cup začal:

Východočeši mají náročný program, proti Bílým Tygrům sehrají třetí zápas ve třech dnech. "Se širokým kádrem nám to nevadí. Musíme si zvykat na to, že i v extralize budeme mít přehozené zápasy, v tom nám to nyní vyhovuje," říká na klubovém webu trenér Pardubic.

Velkou porci zápasů využívají Východočeši především k vyzkoušení některých hráčů. "Chceme v této soutěži dát možnost hokejistům, u kterých se rozhoduje, zda zůstanou v mužstvu," popisuje Říha strategii přípravných zápasů.

V Tipsport Cupu mohou navíc nastoupit i hráči, jejichž přestup či hostování ještě nebylo dotaženo do konce. Klub může v pohárových zápasech také jen vyzkoušet možné posily. To se díky pravidlu mezinárodní federace IIHF o zjednodušení testování zahraničních hokejistů, tzv. try outech, týká i cizinců.

"Chci dát všem hráčům prostor, aby si zahráli, protože máme široký kádr. Nechceme přetěžovat hráče, aby hráli každé utkání," říká Říha na oficiálních stránkách Moelleru. "Dvě pětky pro daný zápas budou silnější a dvě budou složeny z hráčů na rozhraní," dodává kouč.

Letní pohárová soutěž se do extraligy vrací po čtyřech letech, celkový vítěz, který bude znám 4. září, vyinkasuje prémii osm set tisíc korun. Pro Miloše Říhu ale nějakou zvláštní výzvu nepředstavuje.

"Žádný vrchol v přípravě ani nevidím. Je to příprava, my to tak bereme. Utkávají se mužstva, která spolu v sezoně hrají," podotkl trenér vicemistrů. Vše směřuje k jedinému cíli. "Vrchol vidím v sezoně," dodává Miloš Říha.

 

Právě se děje

Další zprávy