Pohár má Chelsea, Čech chytil sporný balon před čarou

Luděk Mádl Luděk Mádl
5. 5. 2012 20:14
Finále FA Cupu: Chelsea-Liverpool 2:1, góly: Ramires, Drogba - Carroll
Sporný gól ve finále FA Cupu.
Sporný gól ve finále FA Cupu. | Foto: Reuters

Londýn - Londýnská Chelsea uspěla v souboji o jednu z nejprestižnějších soutěží světa. Ve finále FA Cupu porazila Liverpool 2:1.

A Petr Čech byl ve Wembley v brance vítězného týmu u toho. FA Cup vyhrál už počtvrté v kariéře. A skvělým zákrokem po Carrollově pokusu svůj tým zachránil. Hosté si mysleli, že míč přešel brankovou čáru, podle televizních záběrů však nikoli celým objemem.

O fotbalu čtěte více:

Ligová sezona týmu Chelsea moc nevyšla. Zato se "Blues" dostali do dvou velkých pohárových finále.

Reds načal Ramiresův průnik

Boj o vítězství v Lize mistrů proti Bayernu ještě Petra Čecha a spol. čeká. Ale jednu jistotu mají, bez trofeje tahle sezona neskončí. Psychiku soupeře, týmu FC Liverpool, "načal" v první půli gólovým průnikem po pravém křídle Ramires. Po změně stran pak udeřil i Drogba.

Ani Liverpoolu v Premier League pšenka příliš nekvete, vyhrál už ovšem v této sezoně Carling Cup, tedy Ligový pohár.

V souboji o cennější pohárovou trofej, tu nejstarší v dějinách světového fotbalu, tahali dnes Reds ve Wembley od začátku za kratší konec.

Už v 11. minutě totiž Mata kousek za půlící čárou nastartoval sprintujícího Ramirese, který až příliš snadno unikl levému kraji soupeřovy obrany a jeho následná střela nachytala Reinu tak trochu na švestkách. Chytat se určitě dala, ale skončila v síti.

Druhou gólovou navštívenku poslal Drogba

Brzy nato sice po Ivanovičově kiksu pálil na druhé straně Bellamy, ale srbský bek si koupil "odpustek" protože ránu zastavilo jeho tělo.

Vellkou útočnou smršť ale Gerrard a spol. spustili ve druhé půli až poté, co jim po Lampardově přihrávce podruhé vyprášil kožich Didier Drogba. jeho diagonální střela upravovala skóre na 2:0.

Carrollovi uznali rozhodčí jen jeden gól

Až poté přišel na hřiště urostlý útočník Andy Carroll - a stačilo mu 9 minut na hřišti k tomu, aby skóre upravil. Chelsea zradila chyba Johna Terryho.

Liverpool pak stupňoval tlak, ale Čech odolával, jako třeba v 72. minutě, kdy jeho pozornost testoval Uruguayec Suárez. Nejvíc diskusí pak vzbudil Carrollův střelecký pokus, po němž již balon překročiil brankovou čáru. Čech však balon podle televizních záběrů zpacifikoval dřív, než se za zmíněnou čáru dostal celým svým objemem.

Takže sudí podle všeho branku neuznali správně.

Chelsea-Liverpool 2:1 (1:0). Branky: 11. Ramires, 52. Drogba - 64. Carroll.

Chelsea: Čech - A. Cole, Terry, Ivanovič, Bosingwa - Lampard, Mikel, Mata (90. Malouda), Ramires (77. Meireles)  - Drogba, Kalou.

Liverpool: Reina - Johnson, Agger, Škrtel, L. Enrique - Dowining, Gerrard, Spearing (55. Carroll), Henderson - Suárez, Bellamy (78. Kuijt).

 

Právě se děje

Další zprávy