VIDEO Citizens vedou ligu! Ďábly potopil stoper Kompany

Aleš Vávra Aleš Vávra
30. 4. 2012 23:10
Premier League: ManCity - ManUnited 1:0 (1:0)

Manchester - Letošním králem Manchesteru jsou Citizens! Svěřence trenéra Manciniho dokázali podruhé v letošní sezoně Premier League porazit Manchester United a vrátili se na čelo ligové tabulky.

Po šokující podzimní výhře 6:1 na Old Trafford tentokrát doma uspěli nejtěsnějším rozdílem 1:0. Rozhodující branku vstřelil v nastaveném čase první půle po rohovém kopu Davida Silvy hlavou kapitán Vincent Kompany.

Čtěte také:

Potvrzeno: Podolski přestupuje do Arsenalu
Torres se konečně probouzí. Hattrickem zničil QPR

Manchester City se díky tříbodovému zisku dostal na první místo o skóre před Fergusonovi Rudé ďábly. Do konce ligy zbývají jen dvě kola a fanoušci Citizens vyhlížejí první titul od roku 1968.

V útoku domácích nastoupila argentinská dvojice Tévez - Agüero a především druhý jmenovaný byl od začátku velkou hrozbou. Nejlepší střelec týmu měl dvě dobré příležitosti, ale v obou případech mířil nad.

United nebyli ve své kůži a na konci prvního poločasu po vzrůstajícím tlaku domácích inkasovali. Tévez při rohu bránil Hartovi ve vyběhnutí, čehož využil Kompany a tvrdou hlavičkou do středu branky rozjásal Etihad Stadium, na němž se tísnilo přes 47 tisíc diváků.

Po obrátce byli nejprve aktivnější hosté, jenže nedokázali si vytvořit ani jednu vyloženou šanci. To bleděmodří hrozili více. Dvakrát střílel vedle Yaya Touré, Agüero trefil boční síť a Clichyho bombu chytil De Gea.

Rooney a spol. se nedostali ani k závěrečnému tlaku a domácí výhru v pohodě ubránili. V posledních dvou kolech se Manchester City utká s Newcastlem venku a s Queens Park Rangers doma. United budou hrát na Old Trafford proti Swansea a zajíždějí do Sunderlandu.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:

Manchester City - Manchester United 1:0 (45.+1 Kompany).

 

Právě se děje

Další zprávy