VIDEO Dresy dolů, nezasloužíte si je! A hráči poslechli

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
23. 4. 2012 17:22
Janovští tifosi přinutili hráče odevdzat dresy

(odkaz na youtube zde)

Janov - Pro mnohé fanoušky je jejich klub vším a to, že někdo znevažuje jeho dres, je skoro svatokrádež.

Že minimálně v Itálii tohle tvrzení platí se přesvědčili fotbalisté Janova. Příznivci tohoto klubu totiž během nedělního utkání se Sienou (které Janov prohrál 1:4) naházeli na hřiště světlice, poté vtrhli na trávník a požadovali, aby hráči domácích sundali své trikoty, neboť jich nejsou kvůli mizerným výsledkům hodni. Ke všeobecnému údivu hráči jejich pokyn vyslyšeli a dresy skutečně sundali (viz video).

Situaci nicméně zachránil emotivním proslovem Giuseppe Sculli, který předtím se slzami v očích odmítl dres svléknout, a tak se nakonec mohlo po 45 minutovém přerušení pokračovat.

Čtěte také: Ibrahimovič zachránil AC v poslední minutě alespoň bod

Důvod počínání radikálního jádra fanoušků Janova je jednoznačný. Někdejší devítinásobný šampion Serie A se totiž pohybuje jen jeden bod nad pásmem sestupu a už dvanáct utkání čeká na vítězství.

Italská média i zástupci Janova celý incident poměrně ostře odsoudili. Šéf klubu Enrico Preziosi dokonce prohlásil, že by byl radši, kdyby klub dostal zákaz hrát na vlastním stadioně.

Jednu změnu ovšem Janovští pět kol před koncem sezony přeci jen učinili. Dosavadního kouče Alberta Malesaniho nahradil Luigi de Canio.

 

Právě se děje

Další zprávy