Chelsea uhrála na Arsenalu remízu, Čech vychytal nulu

Sport Sport
21. 4. 2012 20:30
Arsenal - Chelsea 0:0, Newcastle - Stoke 3:0
John Terry se vrátil do sestavy Chelsea
John Terry se vrátil do sestavy Chelsea | Foto: Reuters

Londýn - Arsenal v přímém boji o pohárové příčky remizoval v londýnském derby s Chelsea 0:0 a na čtvrtý Newcastle má už "jen" tříbodový náskok.

Newcastle totiž vyhrál 3:0 nad Stoke, a přeskočil tak dosud čtvrtý Tottenham, který naopak podlehl 0:1 na půdě zachraňujícího se Queens Park Rangers. Newcastle, stejně jako Tottenham, má navíc na rozdíl od Arsenalu ještě k dobru dohrávku.

Chelsea sice stáhla náskok na pátý Tottenham na jediný bod, na Newcastle, který drží poslední místo pro účast v příštím ročníku Ligy mistrů, však ztrácí už čtyři body. Také Chelsea však má ještě dohrávku k dobru. 

Čtěte také:
Čech: Za tu obětavost jsme si vyhrát zasloužili
Barca na Chelsea propadla z efektivity a veze si prohru

Do londýnského derby 35. kola anglické Premier league nastoupili oba čeští fotbalisté za domácí Tomáš Rosický a za hosty gólman Petr Čech. Sestava Chelsea prošla oproti té vítězné s Barcelonou řadou změn. V útoku se například místo Drogby objevil Torres. 

Arsenal byl ale od prvních minut aktivnějším týmem a vypracoval si také řadu velkých šancí. Ve 14. minutě domácí kanonýr Robin van Persie po domácí standardní situaci trefil tyč Čechovy brány.

Po hlavičce Koscielného zadunělo nad českým gólmanem i břevno. Minutu před koncem poločasu se Čech zaskvěl proti střele Van Persieho z hranice vápna.

I po přestávce tlačili hlavně domácí. Chelsea se spoléhala na rychlé protiútoky. Jeden takový mohl využít Stturidge, ale Vermaelen ho v poslední chvíli o míč obral.

Rosický vydržel na hřišti jen do 63. minuty, vidět byl hlavně v první půli, kdy se podílel na několika útočných akcích. Po zákroku na Essiena ale také obdržel žlutou kartu. V druhém poločase ho tedy pak vystřídal Diaby.

V posledních minutách měly šance na zvrat utkání na svou stranu oba týmy. Nejprve opět zasáhl Čech po kličkované Van Persieho a poté Koscielny na druhé straně utnul útočnou akci Stturidge.

Newcastle stáhl Arsenal na tři body

Newcastle rozhodl o své výhře nad Stoke už v prvním poločase, když během čtyř minut skórovali Cabaye a Cissé. Ve druhém dějství se hosté na zdramatizování nezmohli, naopak ještě jednu trefu přidal Cabaye.

QPR si díky výhře nad Tottenhamem, kterou zařídil ve 24. minutě Taarabt, výrazně pomohli v boji o záchranu. Předskočili o skóre Wigan a na sestupové příčky mají náskok už tří bodů.

Osmnáctá příčka patří Blackburnu, který porazil na svém hřišti Norwich City 2:0 a připsal si rovněž důležité tři body v boji o záchranu. Na dvojici QPR - Wigan, který prohrál 1:2 ve Fulhamu, však ztrácí tři body.

Ještě o bod hůře je na tom Bolton, který naopak klíčový záchranářský duel nezvládl a doma jen remizoval 1:1 se Swansea. Bolton nyní ztrácí na záchranu 4 body, oproti svým konkurentům má však k dobru dvě dohrávky.

Výsledky:

Arsenal - Chelsea 0:0, Aston Villa - Sunderland 0:0, Blackburn - Norwich 2:0 (41. Formica, 49. Hoilett), Bolton - Swansea 1:1 (14. Eagles - 6. Sinclair), Fulham - Wigan 2:1 (58. Pogrebňak, 89. Senderos - 57. Boyce), Newcastle - Stoke 3:0 (14. a 57 Cabaye, 18. Cissé), QPR - Tottenham 1:0 (24. Taarabt).

 

Právě se děje

Další zprávy