Chelsea deklasovala Tottenham a je ve finále FA Cupu

ČTK ČTK
15. 4. 2012 21:32
Tottenham - Chelsea 1:5 (0:1)
Foto: Reuters

Londýn - Brankář Petr Čech si s Chelsea počtvrté zahraje finále Anglického poháru. Londýnský tým si ho zajistil výhrou 5:1 v semifinále s městským rivalem Tottenhamem, které však rozhodl chybně uznaný gól Juana Maty. Chelsea vyzve ve finále 5. května ve Wembley Liverpool.

Tottenham má zatím v lize nad Chelsea navrch v boji o čtvrté místo tabulky a i v poháru měl nejprve více ze hry. Česká reprezentační jednička téměř inkasovala v 36. minutě, na brankové čáře ji ale zastoupil při Van der Vaartově hlavičce stoper Terry. O tři minuty později centr stejného hráče proletěl až na tyč.

Čtěte také:
Manchesteru United pomohla k výhře sporná penalta

Při největším tlaku "Spurs" však skórovala Chelsea do sítě Čechova bývalého konkurenta Cudiciniho. Po dlouhém nákopu obešel Drogba dalšího někdejšího hráče Chelsea Gallase a vystřelil nechytatelně. Na 2:0 zvýšil po přestávce Mata, jehož gól ale chybně potvrdil asistent sudího, přestože míč nebyl celý za brankovou čarou.

V 56. minutě rodák z Plzně unikl vyloučení. V pokutovém území srazil unikajícího Adebayora, jenže místo pokutového kopu rozhodčí ponechal výhodu a Bale snížil na 1:2. Svěřenci Harryho Redknappa ale nesrovnali, naopak ještě inkasovali z kopačky Ramirese, z Lampardova přímého kopu a v nastavení proměnil výsledek v debakl Malouda.

Chelsea se může po Manchesteru United stát druhým týmem, který v jedné sezoně vyhraje Anglický pohár a Ligu mistrů. V evropské soutěži čeká "Blues" ve středu první semifinálový duel s Barcelonou.

Semifinále fotbalového Anglického poháru:

Tottenham - Chelsea 1:5 (0:1)
Branky:
56. Bale - 43. Drogba, 50. Mata, 77. Ramires, 81. Lampard, 90.+3 Malouda.

Finále (5. května): Liverpool - Chelsea.

 

Právě se děje

Další zprávy