VIDEO Van Persie dostal novou přezdívku - Van Panenka

Sport ČTK Sport, ČTK
12. 4. 2012 18:00
Kapitán Arsenalu napodobil Antonína Panenku

Londýn - Kapitán fotbalistů Arsenalu Robin Van Persie v této sezoně sbírá jednu pochvalu za druhou, nyní získal na internetu i novou přezdívku - Van Panenka.

Ve středečním duelu s Wolverhamptonem totiž zahrál pokutový kop ve stylu české legendy Antonína Panenky, který ve finále mistrovství Evropy 1976 rozhodl penaltový rozstřel "vršovickým dloubákem", který je od té doby často napodobován.

Naposledy právě nizozemským kanonýrem. Už v 8. minutě středečního zápasu byl faulován Theo Walcott a Arsenal dostal výhodu pokutového kopu. Míč si postavil Van Persie, rozeběhl se, napřáhl, a pak jen lehce dloubl míč do středu branky.

Gólman už v tu chvíli ležel u své pravé tyče. Arsenal se tak ujal vedení a nakonec zvítězil 3:0.

Čtěte také:
Liverpool před semifinále FA Cupu vyhodil šéfa

"Byl jsem tím trochu překvapený, protože jsem Robina ještě neviděl něco takového udělat," přiznal po utkání trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Sám mi říkal, že ho to napadlo na poslední chvíli," dodal.

Pro Van Persie to byl 27. zásah v sezoně. Zároveň se postaral o vyrovnání anglického rekordu, když se v jediné sezoně trefil v lize proti sedmnácti různým týmům. Ubránily ho pouze Manchester City a Fulham.

O rekord se dělí s jiným útočníkem Arsenalu Ianem Wrightem, který v sezoně 1996/97 nevyzrál jen na Manchester United a Sunderland.

"Dokázat něco takového je v moderním fotbale téměř nemožné. Když máte devatenáct soupeřů a sedmnácti z nich dáte gól, tak je to senzační. Já k tomu Robinovi upřímně gratuluji," řekl Wenger.

 

Právě se děje

Další zprávy