Baroš chce zůstat v Galatasaray. Trablemi se netrápí

Sport ČTK Sport, ČTK
12. 4. 2012 16:16
Spekulace o odchodu považuje Baroš za nesmyslné
Foto: Reuters

Praha - Fotbalový útočník Milan Baroš chce i v příští sezoně zůstat v Galatasarayi Istanbul. Spekulace o možném odchodu považuje za nesmyslné.

Třicetiletý reprezentant to řekl v rozhovoru pro týdeník Gól. Baroš je prý v současném působišti spokojený a věří, že na konci své čtvrté sezony v Galatasarayi také konečně oslaví i s krajanem Tomášem Ujfalušim první turecký titul.

V istanbulském velkoklubu vidí také svoji budoucnost. Baroš má v Galatasarayi platnou smlouvu i na příští sezonu a hodlá ji podle svých slov dodržet. "Myslím si, že jsem toho tady za ty čtyři roky dost odvedl, i přesto, že mě trápila zranění. Nikdo z vedení klubu se mnou na tohle téma, že bych měl v létě odejít, samozřejmě nemluvil," uvedl Baroš v rozhovoru pro Gól.

Čtěte také:

Baroš si na tréninku zlomil nos, musí na operaci
Baroš má v hlavě, že končí v reprezentaci. A Rosický?

Nejlepší střelec evropského šampionátu z roku 2004 prý neví, odkud zprávy o možné změně jeho angažmá pocházejí.

Foto: Jakub Šafránek

"Připadá mi to celé přitažené za vlasy, nebo vycucané z prstu. Když se tým v této sezoně zkonsolidoval, je přece nelogické, aby se do něj zase nějak výrazně zasahovalo. Možná to byl takový vypuštěný mediální balonek před play-off," připomněl Baroš, že jeho tým čeká rozhodující fáze sezony.

Galatasaray s převahou vyhrál základní část turecké ligy, po které má devítibodový náskok na městského rivala Fenerbahce. Do nadstavbové fáze, v níž se ještě ve dvoukolovém systému doma-venku poměří s Besiktasem Istanbul a Trabzonsporem, jde ale stejně jako ostatní týmy s redukovaným počtem bodů. To v praxi znamená, že Galatasaray je nyní pět bodů před Fenerbahce. "Trabzonspor a Besiktas ztrácejí na nás i po půlení jedenáct bodů. Kdybychom 'Fener' porazili, měli bychom k titulu hodně blízko," uvedl Baroš.

Sedmaosmdesátinásobný reprezentant věří, že Galatasarayi k titulu pomůže i svými výkony na hřišti. Autor osmi ligových branek v sezoně však po únorovém třízápasovém trestu za urážku rozhodčího v posledních zápasech vypadl ze základní sestavy.

Exostravský fotbalista prý udělal chybu, když se při zápase s Antalyasporem nechal vyloučit. "Naskočil jsem do zápasu jako střídající hráč, chvíli předtím za úplně stejný zákrok rozhodčí pískl faul proti nám, teď ale nechal dál hrát. Ptal jsem se ho proč, a ulevil si přitom výrazem, který v češtině znamená 'do pr...'," popisoval Baroš. Jeho jednání prý ovládly emoce. "Když mě (rozhodčí) vyloučil, tak jsem ještě, jak jsem byl vytočený, udělal gesto se vztyčeným prostředníčkem. Byla to moje blbost a za ni se i ve fotbale platí," uvedl Baroš.

Naposledy Baroš do nedělního zápasu s Manisasporem zasáhl na posledních deset minut, ale v závěru skóroval, i když hrál se sebezapřením po operaci zlomeného nosu se speciálním chráničem.

"Necítil jsem bolest, a proto jsem mohl nastoupit," líčil Baroš. Speciální ochrannou masku odmítl. "Vyzkoušel jsem dvě masky a ani jedna mi neseděla, špatně jsem z nich viděl. Vzal jsem si proto jen chránič na nos, který byl připevněný lepící páskou. I přes masku by mě případný kontakt se soupeřem také bolel, ale žádný blok v hlavě jsem neměl. Jinak bych hrát nešel," řekl Baroš.

 

Právě se děje

Další zprávy