VIDEO Veterán na odpis? Del Piero namířil Juve k titulu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
12. 4. 2012 13:00
Ve svém 700. zápase za Juventus del Piero rozhodl o výhře

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Turín - Stará puška sice někdy patří do šrotu (případně ji můžete hodit do žita), nicméně ta, kterou má v pravé noze sedmatřicetiletý forvard Juventusu Turín Alessandro del Piero, rozhodně ještě nerezaví.

Názorně to kanonýr "Staré dámy" předvedl ve středečním utkání Serie A s Laziem Řím. V 73. minutě poslal del Piera trenér Antonio Conte na hřiště za stavu 1:1 a již o devět minut později se mohli "Bianconeri" radovat z branky.

Ve svém sedmistém zápase za "Juve" ji z přímého kopu vstřelil právě miláček tribun Stadio Olympico.

Čtěte také:

Juventus se díky výhře vrátil do čela Serie A
AC Milán vyhrál v Chievu a na čele vystřídal Juventus

Stav 2:1 už poté Juventus vcelku bez obtíží udržel do závěrečného hvizdu a v tabulce Serie A se šest kol před koncem vyhoupl o bod před AC Milán na první místo.

"Doufám, že tenhle gól nám nakonec přinese Scudetto (italský titul, pozn. red.)," prohlásil po utkání odhodlaný střelec. "Budeme ale bojovat až do konce, Milán se určitě jen tak nevzdá."

Může se nicméně stát, že posledních šest ligových utkání (a pohárové finále s Neapolí) budou pro del Piera v jeho kariéře zápasy poslední. Pokud do nich tedy vůbec naskočí.

Juventus totiž před časem ústy prezidenta Andrea Angelliho prohlásil, že se zkušeným útočníkem již prodlužovat smlouvu nechce a naopak se v létě po posilách poohlédne jinde.

Statistiky del Piera (zápasy/góly)

Serie A: 509/207
Italský pohár: 55/25
Evropské poháry: 127/51
Další soutěže: 9/6
Celkem: 700/289

Na rozdíl od svého vrstevníka Filippa Inzaghiho, o jehož služby v AC Milán také nikdo už příliš nestojí, ale del Piero má i ve svém věku co nabídnout.

Podobně jako včera se totiž prosadil i v utkání s Interem Milán a dvě branky vsítil v italském poháru. To vše i přesto, že ve většině zápasů této sezony jen střídal.

A co vy, odložili byste del Piera také do starého železa?

 

Právě se děje

Další zprávy