VIDEO Robben selhal při penaltě, Subotič se mu vysmál

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
12. 4. 2012 10:05
Robben po šlágru jara: Titul teď má Borussia v kapse


Odkaz na video zde.

Dortmund - "Je to pro mě pokořující. Za poslední tři roky jsem kopal deset nebo jedenáct penalt a tohle byla první, kterou jsem nedal. Dortmund bude mistrem, to je skoro jisté."

Tak okomentoval nizozemský křídelník Bayernu Mnichov Arjen Robben své včerejší zaváhání při pokutovém kopu, kterým mohl ve šlágru kola s Borussíí Dortmund pět minut před koncem srovnat stav na 1:1.

Proti jeho střele k pravé tyči se ale vytáhl brankář Roman Weidenfeller, a úřadující šampion z Vestfálska tak udělal velký krok k obhajobě titulu.

Čtěte také:

Dortmund porazil Bayern a přiblížil se obhajobě
Hubníkův zápas: Góly do obou branek, chyba, zranění

Po vítězství 1:0, jež zařídil svým gólem ze 77. minuty Robert Lewandovski, totiž čtyři kola před koncem vede Borussia první Bundesligu před Bayernem o šest bodů. A ještě má lepší vzájemný zápas.  

Za neproměněnou penaltu Robbena nepochválil šéf bavorského velkoklubu, Franz Beckenbauer. "Z trenérského hlediska jí neměl kopat právě on. Věřím pravidlu, že sám faulovaný by penaltu kopat neměl. Možná už to ostatní tak nevnímají, nebo o tomhle pravidlu v Holandsku neslyšeli, ale tenhle pokutový kop přeci klidně mohl kopnout Kroos nebo Schweinsteiger."

Brankář Weidenfeller chytá penaltu Robbena.
Brankář Weidenfeller chytá penaltu Robbena. | Foto: Reuters

Truchlení Robbenovi, jenž se z bavorské strany stal smutným hrdinou utkání, ještě okořenil srbský obránce Borussie Neven Subotič, který se okamžitě po neproměněné penaltě k útočníkovi Bayernu rozběhl a cosi mi zblízka vysvětloval přímo do tváře (viz video).

Nizozemský forvard přitom Subotičovi mohl vše vrátit v nastavení poté, co bek Borussie po závaru nasměroval míč do břevna vlastní branky a míč se odrazil právě k útočníkovi Bayernu. Jenže Robben nedokázal vměstnat dorážku mezi tři tyče.

Sezona Bayernu i přes včerejší porážku v Dortmundu ale ztracená není. Bavorský celek totiž může upnout své naděje na zisk trofeje ještě k Lize mistrů, kde jej už příští týden čeká první semifinále s Realem Madrid.

 

Právě se děje

Další zprávy