Rosický hrdinou fanoušků, v Arsenalu je hráčem měsíce

Aktuálně.cz Sport ČTK Aktuálně.cz, Sport, ČTK
10. 4. 2012 13:10
Malý Mozart před ME v dresu Arsenalu září
Tomáš Rosický.
Tomáš Rosický. | Foto: Reuters

Londýn - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický byl zvolen nejlepším hráčem Arsenalu za minulý měsíc. V hlasování fanoušků londýnského klubu získal téměř 34 procent hlasů. Druhý Theo Walcott 25 procent, třetí Thomas Vermaelen pak procent 10.

Jedenatřicetiletý Rosický prožívá jedno z nejvydařenějších období během svého šestiletého působení na severozápadě Londýna. V březnu nastoupil v základu do všech šesti zápasů Arsenalu, nejlepší výkony podal ve šlágru proti Liverpoolu (2:1) a při obratu o týden později proti Newcastlu (2:1) a v odvetném duelu osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán.

O fotbale čtěte více:

Na Emirates Stadium se snažili "Gunners" dohnat 6. března ztrátu čtyř branek z úvodního duelu v Itálii a i díky skvělému výkonu českého špílmachra se jim to málem povedlo, když o poločase svítil na ukazateli skóre stav 3:0. Pod něj byl brankou na 2:0 podepsán i Rosický. Přestože Arsenal nakonec do další fáze nejprestižnější klubové soutěže Evropy nepostoupil, vysloužil si pražský rodák pochvalu ostrovních médií.

Podle hlasování v klubové anketě o hráče měsíce zjevně okouzlil "Malý Mozart" i fanoušky Arsenalu, když v březnovém hlasování získal třetinu všech hlasů. Že má jeho forma rostoucí výkonnost potvrdila anketa už o měsíc dříve, kdy Rosícký obsadil druhé místo za kapitánem týmu Robinem van Persiem.

 

Právě se děje

Další zprávy