Chelsea opět ztratila, Newcastle útočí na třetí místo

Aleš Vávra Aleš Vávra
9. 4. 2012 23:03
Newcastle - Bolton 2:0, Fulham - Chelsea 1:1
Lampardův gól na výhru nestačil.
Lampardův gól na výhru nestačil. | Foto: Reuters

Londýn - Zatímco o titulu se zdá být v anglické Premier League rozhodnuto, tvrdý boj lze očekávat na dalších pozicích. Sérii zaváhání z poslední doby nedokázal přerušit nedávno ještě třetí Tottenham, který ve 33. kole ligy prohrál doma s Norwichem 1:2.

Nováček překvapil Spurs už po třinácti minutách, kdy skóroval Anthony Pilkington. Po půlhodině hry sice vyrovnal Jermaine Defou, v 66. minutě ovšem rozhodl o šokujícím výsledku hostující Elliott Bennett.

Čtěte také:

Arsenal popravil City gólem tři minuty před koncem
Chelsea porazila Wigan díky brance Maty v nastavení

Kohouti sice zůstávají čtvrtí o dva body za Arsenalem, bodově se na ně však dotáhl Newcastle. United na domácím hřišti porazili Bolton 2:0, když se opět mohli spolehnout na famózní formu zimní posily Papisse Cissého.

Ten vstřelil už desátý gól v devátém utkání za Newcastle. Rozhodující první branku zaznamenal v 73. minutě Hatem Ben Arfa. Newcastle v tabulce předstihl londýnskou Chelsea, která tedy v současné chvíli figuruje až na šestém místě ligové tabulky.

Smutný Gareth Bale. Tottenhamu se vůbec nedaří.
Smutný Gareth Bale. Tottenhamu se vůbec nedaří. | Foto: Reuters

Blues pouze remizovali v londýnském derby na hřišti Fulhamu. Svěřenci kouče Di Mattea sice vedli od 45. minuty po proměněné penaltě Franka Lamparda.

Osm minut před koncem ovšem českého brankáře Petra Čecha překonal Američan Clint Dempsey.

Dobrou formu a průběžné sedmé místo potvrdil Everton, který doma naložil Sunderlandu čtyři branky. Až po obrátce se postupně trefili Gueye, Pienaar, Osman a Anichebe.


Anglická fotbalová liga - 33. kolo:

Everton - Sunderland 4:0 (52. Gueye, 75. Pienaar, 76. Osman, 81. Anichebe), Newcastle - Bolton 2:0 (73. Ben Arfa, 83. Cissé), Tottenham - Norwich 1:2 (33. Defoe - 13. Pilkington, 66. Bennett), Aston Villa - Stoke 1:1 (32. Weimann - 71. Huth), Fulham - Chelsea 1:1 (82. Dempsey - 45. Lampard z pen.)

 

Právě se děje

Další zprávy