Raúl dvěma góly srazil Hannover. Hamburk jen remizoval

ČTK ČTK
8. 4. 2012 20:25
Schalke - Hannover 3:0, Hamburk - Leverkusen 1:1
Foto: Reuters

Mnichov - Fotbalisté Schalke zvítězili v německé lize nad Hannoverem jasně 3:0 a s přehledem udrželi třetí místo v tabulce.

Ústřední postavou zápasu byl španělský kanonýr Raúl, který dal dvě branky. Leverkusen po čtyřech porážkách v řadě vybojoval bod za remízu 1:1 s Hamburkem.

Hráči Schalke byli od začátku lepší a už v šesté minutě je poslal po přihrávce Farfána do vedení Raúl. Nejlepší střelec v historii Ligy mistrů pojistil náskok svého týmu dvě minuty po přestávce svou čtrnáctou ligovou trefou.

Čtěte také:
Pekhart dal gól, Dortmund porazil Jiráčkův Wolfsburg
Morávek: Možný konec kariéry kvůli zranění mě vystrašil

Na 3:0 upravil skóre Klaas-Jan Huntelaar, který se v tomto ročníku německé ligy trefil počtyřiadvacáté a na druhém místě tabulky střelců mu chybí pouze jedna branka na prvního Maria Gómeze z Bayernu Mnichov.

Za Hamburk proti Leverkusenu vedle záložníka Davida Jarolíma nastoupil i brankář Jaroslav Drobný, přestože se startem váhal kvůli zranění palce z úterního tréninku.

V první půli se český reprezentační gólman do hry příliš nedostal, až v nastavení vytěsnil pokus obránce Michala Kadlece, který odehrál celý zápas v dresu soupeře.

Hamburk vedl od 40. minuty, kdy se trefil z penalty Mladen Petrič, jenže deset minut po poločase vybojoval po více než měsíci Leverkusenu dorážkou bod André Schürrle.

Hamburk nadále hazarduje s pozicí jediného týmu, který ještě nesestoupil z bundesligy. Před šestnáctým Kolínem nad Rýnem má k dobru jen dva body.

Výsledky 29. kola německé fotbalové ligy

Schalke - Hannover 3:0
Branky: 6. a 47. Raúl, 67. Huntelaar

Hamburk - Leverkusen 1:1
40. Petrič z pen. - 55. Schürrle

 

Právě se děje

Další zprávy