Bayern vyhrál v Norimberku a snížil ztrátu na Dortmund

ČTK ČTK
31. 3. 2012 20:28
Brémy - Mohuč 0:3, Leverkusen - Freiburg 0:2
Foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov v bavorském derby zvítězili v Norimberku 1:0 a využili páteční ztrátu Dortmundu. Za ligovým lídrem zaostávají na druhém místě tabulky už jen o tři body, za dva týdny s Borussií navíc sehrají vzájemný zápas.

Utkání nedohrál kvůli zranění kolena český záložník domácích Adam Hloušek, duel s Wolfsburgem nedokončil ani obránce Herthy Berlín Roman Hubník.

Norimberk se porážkami v předchozích třech zápasech nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám, na které má po dnešku na 12. místě jen tříbodový náskok. Bayernu byl doma v sestavě s Hlouškem a útočníkem Tomášem Pekhartem vyrovnaným soupeřem, vepředu však výrazněji nezahrozil. Sám naopak inkasoval v 69. minutě po dorážce Arjena Robbena.

Čtěte také:
VIDEO Kanonáda v Dortmundu, padlo osm branek

Hloušek během první půle špatně došlápl při bránění Robbena, po kratším ošetření se na hřiště vrátil, krátce před koncem první půle se ale znovu dostal do péče lékařů za postranní čarou. Do druhé půle už nenastoupil, podle prvních informací má poraněný vnitřní vaz v koleně. Po utkání trenér Dieter Hecking prozradil, že Hloušek si v této sezoně již nezahraje.

Hamburk zvítězil na hřišti posledního Kaiserlauternu a opustil sestupové příčky. Jediný gól zápasu, ve kterém za vítěze nastoupili i brankář Jaroslav Drobný a záložník David Jarolím, vstřelil v 29. minutě Marcell Jansen. Kaiserslautern nevybojoval výhru již v 18. utkání v řadě, nový kouč Krasimir Balakov nedokázal sérii zlomit ani na druhý pokus.

Jiráčkův Wolfsburg rozstřílel Herthu

Hertha Berlín zůstává předposlední po porážce 1:4 s Wolfsburgem. Nováček sice od 13. minuty vedl po brance Levana Kobiašviliho, "Vlci" ale poté soupeře zostudili hned čtyřmi brankami a dotáhli v tabulce trio Stuttgart, Leverkusen, Brémy. Ze tří bodů se radoval i záložník Jan Polák, hrající v základní sestavě, a střídající Petr Jiráček.

Petr Jiráček
Petr Jiráček | Foto: ČTK

Reprezentační stoper Hubník z Herthy doplatil na podobnou situaci jako Hloušek. Také bez kontaktu se soupeřem si pochroumal pravděpodobně rovněž koleno. Zkusil ještě pokračovat, avšak v 62. minutě už jen u půlící čáry vyčkal, než ho trenér Otto Rehhagel vystřídá.

Čtvrtou bundesligovou porážku po sobě si připsal Leverkusen. V útoku čeká účastník Ligy mistrů na úspěch už přes 200 minut, obranu s českým reprezentantem Michalem Kadlecem naopak překonali Julian Schuster a Daniel Caligiuri a zařídili Freiburgu vítězství 2:0. Na lavičku hostů se po zranění vrátil stoper Pavel Krmaš.

Mezi náhradníky se vrátil i další uzdravený obránce Zdeněk Pospěch, jehož spoluhráči zvítězili v Brémách jednoznačně 3:0. V souboji týmů ze spodku tabulky pak zdolal Augsburg 2:1 Kolín nad Rýnem.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:

Augsburg - Kolín nad Rýnem 2:1
Branky:
19. Ku Ča-čchol, 45. Rafael z pen. - 42. Podolski z pen.

Brémy - Mohuč 0:3
Branky:
48. a 74. Choupo-Moting, 19. Szalai

Kaiserslautern - Hamburk 0:1
Branka:
29. Jansen

Leverkusen - Freiburg 0:2
Branky:
8. Schuster, 60. Caligiuri

Norimberk - Bayern Mnichov 0:1
Branka:
69. Robben

Hertha Berlín - Wolfsburg 1:4
Branky:
13. Kobiašvili - 34. a 81. Helmes, 29. vlastní Janker, 77. Mandžukič

 

Právě se děje

Další zprávy