Souboj titánů bez branek, Bayern veze výhru z Marseille

Sport Sport
28. 3. 2012 22:45
AC Milán - Barcelona 0:0, Marseille - Bayern 0:2
Foto: Reuters

Praha - Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v úvodním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů na hřišti Marseille 2:0, a připravili si tak do domácí odvety velmi slibnou pozici.

První branku vstřelil krátce před přestávkou Gomez, druhý gól přidal v 69. minutě Robben.

Naopak očekávaný šlágr milánského AC Milán s Barcelonou skončil i přes množství šancí na obou stranách bez branek.

V utkání na San Siru se většina gólových šancí odehrála v prvním poločase. Na obou stranách se ale výborně předvedl brankáři: Abbiati vychytal Sáncheze s Xavim, na druhé straně ve vyložené příležitosti sám před brankářem Valdésem selhal Zlatan Ibrahimovič.

Čtěte také:
Středeční zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů jsme sledovali ŽIVĚ
Torres zařídil výhru Chelsea, Real sázel góly v závěru

Po poločase tempo hry poněkud opadlo a šance měli jen hosté. Nejprve hned v úvodu těsně minul branku AC střelou ze střední vzdálenosti Iniesta, a poté v samotném závěru opět vychytal Messiho Abbiati.

AC si tak do odvety veze nadějnou remízu 0:0; navíc už na podzim ukázalo, že na Nou Campu hrát umí, když zde v základní skupině vybojovalo výsledek 2:2.

Foto: Reuters

Mnohem lepší pozici pro druhý zápas má Bayern Mnichov, který vyhrál na Stade Vélodrome nad domácím Olympique Marseille 2:0.

Průběh zápasu ovšem takovému výsledku příliš nenapovídal.

Domácí totiž v první půli byli nebezpečnější, ale těsně před poločasovým hvizdem inkasovali po velké chybě brankáře Ailtona, jenž za svá záda pustil střelu Maria Gomeze. Ten si připsal už jedenáctou trefu v letošním ročníku Ligy mistrů, tedy o jednu méně, než Lionel Messi.

I v druhé půli se domácí snažili, ale nebylo jim přáno. Buďto selhávali střelci, nebo zaskočil skvělý Manuel Neuer. Naopak Bayern dovedně kontroloval hru a nakonec v 69. minutě přidal Robbenem po narážečce s Thomasem Müllerem druhou trefu, která rozhodla zápas a monžá i toto čtvrtfinále.

Pokud za týden v odvetě Bayern totálně nevyhoří, čeká jej nejspíš semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, který první zápas s APOELem vyhrál venku 0:3. Naopak lepšího z dvojice AC/Barcelona vyzve buďto Chelsea, nebo Benfika.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Olympique Marseille - Bayern Mnichov 0:2 (0:1)
Branky:
44. Gomez, 69. Robben.

AC Milán - FC Barcelona 0:0

 

Právě se děje

Další zprávy