Torres zařídil výhru Chelsea, Real sázel góly v závěru

Aleš Vávra Aleš Vávra
27. 3. 2012 22:45
LM: Benfica - Chelsea 0:1, APOEL - Real Madrid 0:3
Foto: Reuters

Lisabon - Fotbalisté londýnské Chelsea a Realu Madrid jsou jednou nohou v semifinále letošního ročníku Ligy mistrů. Oba velkokluby zvládly roli favorita a zvítězily v úvodních duelech čtvrtfinále na hřištích soupeřů.

Chelsea vyhrála 1:0 na půdě Benficy Lisabon, když rozhodující gól čtvrt hodiny před koncem fantasticky připravil pro Salomona Kalou kritizovaný španělský forvard Fernando Torres.

Čtěte také:

Chelsea narazí na Benfiku, Barca znovu proti AC Milán
Chelsea zachránila Anglii. Po famózním obratu jde dál

Na výhře Chelsea se podílel český brankář Petr Čech, který předvedl několik důležitých zákroků, nechyboval a udržel čisté konto. Navíc si málem připsal asistenci, když po jeho dlouhém výkopu trefil tyč Juan Mata.

Nový kouč Blues Roberto di Matteo překvapil šesti změnami v sestavě, když obvyklé opory Lampard, Drogba, Essien či Sturridge zůstaly jen na lavičce náhradníků. Nakonec mu ale nečekaná taktika vyšla.

Největší šanci Benficy měl kanonýr Oscar Cardózo, jeho střelu vykopával z brankové čáry stoper a bývalý hráč domácích David Luiz.

Real Madrid uspěl v Nikósii, kde porazil místní APOEL jednoznačně 3:0. Všechny branky však svěřenci kouče Josého Mourinha nastříleli až v posledních dvaceti minutách. Dvakrát se trefil Karim Benzema, další gól přidal Brazilec Kaká.


Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

APOEL Nikósie - Real Madrid 0:3 (0:0)
Branky: 74. a 90. Benzema, 82. Kaká. Rozhodčí: Brych (Něm). Diváci: 22.500.

Benfica Lisabon - Chelsea 0:1 (0:0).
Branka: 75. Kalou. Rozhodčí: Tagliavento (It.). Diváci: 60.000.

 

Právě se děje

Další zprávy