Bayern je ve finále poháru, postoupil až na penalty

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 3. 2012 23:25
V Itálii si o pohár zahrají Juventus a Neapol
Foto: Reuters

Mönchengladbach - Až na třetí pokus vyzrál Bayern Mnichov v této sezoně na Borussii Mönchengladbach. Na neoblíbeného soupeře narazil v semifinále německém poháru a opět to neměl lehké.

Po základní hrací době i prodloužení skončilo utkání 0:0, a tak o postupu bavorského celku rzhodly až penalty. Ve finále se Bayern utká s úřadujícím šampionem Borussií Dortmund.

Čtěte také: Pohár: Boleslav Spartu podruhé šokovat nedokázala

V Itálii jsou rovněž známi finalisté poháru. Po včerejším postupu Juventusu přes AC Milán si totiž šanci bojovat o tuto trofej vybojovala i Neapol, která ve středeční odvetě porazila Sienu 2:0. Finále se hraje 20. května v Římě.

To ve Francii jsou zatím známi jen semifinalisté, přičemž hned dva by asi v této fázi soutěže čekal málokdo. Amatérské Quevilly totiž včera vyřadilo Olympique Marseille, a rovněž třetiligové Ajaccio dnes zaskočilo Montpellier. Tyto dva týmy v semifinále doplní Rennes a Lyon.

Čtvrtfinále Francouzského fotbalového poháru:

Ajaccio (III) - Montpellier 1:0, Valenciennes - Rennes 1:3, Paris St. Germain - Lyon 1:3.

Semifinále Německého fotbalového poháru:

Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:0 po prodl., na pen. 2:4.

Semifinále Italského fotbalového poháru - odveta:

Neapol - Siena 2:0 (11. vlastní Vergassola, 31. Cavani), první zápas 1:2, postoupila Neapol a ve finále se utká 20. května s Juventusem.

 

Právě se děje

Další zprávy