Mourinhovu oslavu zachránil dvěma góly Ronaldo

ČTK ČTK
11. 3. 2012 0:15
Betis - Real 2:3, Málaga - Levante 1:0
Foto: Reuters

Madrid - Trenér José Mourinho ve stém soutěžním zápase na lavičce fotbalistů Realu Madrid zaznamenal 77. vítězství, když jeho svěřenci zvládli duel na hřišti bojovného Betisu Sevilla a vyhráli 3:2. Královský tým desátým venkovním triumfem v řadě stanovil klubový rekord.

Mourinhovi svěřenci do zápasu nevstoupili šťastně - v 10. minutě využil Jorge Molina přihrávku Rubéna Castra a otevřel skóre. I ve zbytku první půle měli odvážně hrající domácí víc šancí, jenže po neméně vydařené asistenci Mesuta Özila vyrovnal na 1:1 Argentinec Gonzalo Higuaín.

Čtěte také:

Ronaldo dal v lize 30. gól, Real smetl Espaňol
Barcelona bez Messiho s obtížemi porazila Gijón

Ke druhému nejúspěšnějšímu střelci Realu se poté připojil nejlepší kanonýr soutěže Cristiano Ronaldo, který zblízka levačkou "odklel" branku Betisu. Portugalský střelec do dneška v La lize během tří sezon skóroval do sítě každého z 25 soupeřů s výjimkou Betisu. Svým 97. gólem v 90. zápase od příchodu do Madridu statistiku změnil.

Vzápětí ovšem vyrovnal po rohovém kopu na 2:2 důrazný Jefferson Montero a ligový lídr se na cestě za rekordním vítězstvím ještě nadřel. Výhru 3:2 zařídil tvrdou ranou po rohu Ronaldo svým 32. gólem v tomto ročníku La ligy. Real má před Barcelonou, kterou v neděli čeká utkání se Santanderem, náskok už 13 bodů.

Málaga zdolala v souboji o čtvrté místo na domácím stadionu Levante 1:0 a díky třetímu vítězství v řadě si udržuje šanci na účast v Lize mistrů. Jediný gól obstaral hlavou útočník José Rondón.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Málaga - Levante 1:0 (51. Rondón), San Sebastian - Zaragoza 3:0 (18. a 40. Agirretxe, 22. Vela), Gijón - FC Sevilla 1:0 (32. Castro), Betis Sevilla - Real Madrid 2:3 (10. Molina, 55. Montero - 52. a 73. Ronaldo, 25. Higuaín).

 

Právě se děje

Další zprávy