Inter vyhrál po sedmi duelech, Neapol nasázela 6 gólů

ČTK ČTK
9. 3. 2012 23:05
Chievo - Inter 0:2, Neapol - Cagliari 6:3
Foto: Reuters

Řím - Čekání fotbalistů Interu Milán na vítězství v italské lize skončilo. V dnešním 27. kole vyhráli díky brankám z posledních minut 2:0 na hřišti Chieva a po sedmi zápasech naplno bodovali. "Nerazzurri" se dočkali vítězství poprvé od 22. ledna.

Inter mohl k vítězství nakročit už v 13. minutě, kdy se Milito postavil k penaltě, nařízené za hraní rukou ve vápně. Brankář Stefano Sorrentino ale pokus argentinského útočníka vyrazil a v této sezoně zlikvidoval už třetí pokutový kop.

Čtěte také:

Juventus zůstává nepřemožitelný. Pudil viděl červenou
Ibrahimovic nastřílel Palermu hattrick během 14 minut

Na branku se ve Veroně nakonec čekalo až do 87. minuty, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou Samuel. O tři minuty později pojistil výhru Interu Milito.

Druhý dnešní zápas byl jasnou záležitostí Neapole, která na domácím hřišti porazila 6:3 Cagliari. První branku vítězů dal v 10. minutě slovenský záložník Marek Hamšík a oslavil tak podepsání nové smlouvy, podle níž by měl v Neapoli zůstat do roku 2016.

O zbývající zásahy Neapole se postarali Paolo Cannavaro, Ezequiel Lavezzi, Walter Gargano, Christian Maggio a vlastní gól si dal Davide Astori. Za Cagliari se třikrát trefil Joaquín Larrivey.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Chievo - Inter Milán 0:2 (87. Samuel, 90. D. Milito), Neapol - Cagliari 6:3 (10. Hamšík, 19. P. Cannavaro, 30. vlastní Astori, 56. Lavezzi, 70. Gargano, 84. Maggio - 37., 77. a 90.+2 Larrivey).

 

Právě se děje

Další zprávy