Nový kontrakt pro Rosického připraven. Chybí jen podpis

Luděk Mádl Luděk Mádl
8. 3. 2012 15:15
Rosický exceluje, Arsenal ho nechce ztratit
Tomáš Rosický v dresu Arsenalu
Tomáš Rosický v dresu Arsenalu | Foto: Reuters

Londýn - Tomáš Rosický se znovu dostal do špičkové formy a nese to své ovoce. Příští týden by měl v londýnském Arsenalu prodloužit smlouvu.

Všechno se dolaďovalo na dnešní schůzce v Londýně.

"Setkali jsme se s Arsénem Wengerem, podmínky nového kontraktu Tomáše Rosického jsou dojednané, ale ještě je nebudeme prozrazovat," řekl Aktuálně.cz Pavel Paska, šéf agentury ISM, která Rosického zastupuje.

O fotbale čtěte více:

Všechno by se mělo finalizovat příští týden. Před několika týdny Paska řekl, že Wenger nabídl Rosickému kontrakt na další dva roky. Platí to ještě? "Nebudeme teď žádné detaily specifikovat," odráží Paska všechny dotazy.

Po letech opět ve špičkové formě

Rosického současná smlouva s Arsenalem vyprší 30. června 2012. Kapitán české reprezentace v londýnském klubu působí od roku 2006.

Řadu měsíců ale pauzíroval kvůli špatně odoperovanému zánětu podkolenní šlachy. V posledních týdnech ovšem opět hraje jako z partesu.

Arsenal v této sezoně výkonnostně prudce stoupá a klesá jak horská dráha v lunaparku.

Jednu z krizí měl v půlce února. Postava slavné minulosti klubu Emmanuel Petit hřímala v médiích na téma, že kádr je třeba obměnit "a zbavit se hráčů jako Aršavin nebo Rosický".

Petit navrhoval: Vyžeňte ho

Zatímco ruský křídelník odešel na hostování do Petrohradu, Rosický adresu neměnil - a dobře udělal.

Foto: Reuters

Bývalý hráč Sparty patřil mezi největší hvězdy Arsenalu v klíčových ligových zápasech s Tottenhamem a Liverpoolem, kdy v obou kláních dokázali Gunners otočit nepříznivý vývoj skóre.

Mezi oběma zmíněnými duely vynechal přátelský reprezentační duel v Irsku, s odkazem na bolavá záda.

O velký zvrat, který by se zapsal do historie, se Arsenal pokoušel v úterý  proti AC Milán v Lize mistrů. Po debaklu 0:4 na San Siru atakovali v odvetě na Emirates Stadium hranici zázraku, když ještě zkoušeli urvat postup.

Rosického gól, který navázal na trefu proti Tottenhamu, Kanonýry jejich snu přiblížil, nakonec ale jeden zásah na to, aby si Londýňané vynutlili alespoň prodloužení, scházel.

"Tomáš byl výborný, v posledních zápasech patří mezi naše nejdůležitější hráče," chválil Arséne Wenger. A Rosického ocenil i jeho hvězdný spoluhráč Robin van Persie.

"Jsem moc rád, když je Tomáš na hřišti. Má rychlé myšlení. To nezískáte zkušenostmi. To prostě buď máte, nebo ne."

Wolfsburgu či Galatasaray asi sklapne

O 31letého Rosického projevoval zájem Wolfsburg či Galatasaray Istanbul. To, co předvádí v posledních týdnech, mu ale podle všeho zajistilo velmi zajímavou nabídku Arsenalu na další spolupráci.

Hráčům starším 30 let Wenger nerad dává nové smlouvy na dobu delší než jeden rok. Udělá u Rosického výjmku? Je to pravděpodobné. A finančně Rosický nejspíš také tratit nebude. Nyní Rosický bere 60 000 liber týdně.

 

Právě se děje

Další zprávy