Barcelona bez Messiho s obtížemi porazila Gijón

ČTK ČTK
4. 3. 2012 14:00
Barcelona - Gijón 3:1
Foto: Reuters

Barcelona - Fotbalisté Barcelony bez několika opor zdolali ve španělské lize s obtížemi Gijón 3:1 a snížili náskok Realu Madrid v čele tabulky na sedm bodů. Královský klub má však k dobru nedělní duel s Espaňolem.

Trenér Pep Guardiola se musel proti Gijónu obejít bez vykartovaného útočníka Lionela Messiho, na lavičce ale nechal navíc i stopera Carlese Puyola a útočníka Alexise Sáncheze.

Jeho hráči tradičně drželi míč, ale do šancí se nedostávali. Až krátce před přestávkou Adriano zatáhl míč do pokutového území a připravil gól pro Andrése Iniestu.

Čtěte také:
VIDEO Ronaldova paráda. Proti Vallecanu skóroval patou

Katalánci ale vstoupili přímo katastrofálně do druhé půle. Hned při první akci musel faulovat těsně před pokutovým územím obránce Gerard Piqué a dostal rovnou červenou kartu.

Hosté zareagovali dvěma střídáními a vzápětí srovnal jeden z nových hráčů na hřišti David Barral.

Gijón pak dobře bránil a směřoval už ke třetí remíze 1:1 v řadě, jenže ve prospěch Barcelony zápas vydařenou střelou z hranice velkého vápna rozhodl jedenáct minut před koncem Seydou Keita.

Definitivní podobu výsledku dal po pasu Iniesty lobem další středopolař Xavi.

Vallecano vyhrálo, i když prohrávalo už 0:2

Racing Santander na hřišti Raya Vallecana hrál už od třetí minuty bez vyloučeného brankáře Toňa, přesto si v následující půlhodině dokázal vypracovat dvougólové vedení.

Avšak madridský tým nakonec dokázal oslabení soupeře využít a zejména díky vydařenému druhému poločasu zvítězil 4:2.

Výsledky:

Getafe - Málaga 1:3 (42. Castro - 57. Eliseu, 82. Toulalan, 90.+2 Cazorla), Mallorca - Pamplona 1:1 (71. Nsue - 45.+1 Cejudo), Vallecano - Santander 4:2 (45. a 64. Michu, 67. Tamudo, 72. Piti - 9. Torrejón, 28. Colsa), FC Barcelona - Gijón 3:1 (42. Iniesta, 79. Keita, 89. Xavi - 49. Barral), FC Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (53. Baba - 9. Salvio), Zaragoza - Villarreal 2:1 (85. Luis García, 90.+4 Abraham - 16. Martinuccio),

 

Právě se děje

Další zprávy