Ibrahimovic nastřílel Palermu hattrick během 14 minut

ČTK ČTK
4. 3. 2012 22:50
Palermo - AC Milán 0:4, Juventus - Chievo 1:1
Zlatan Ibrahimovic se raduje z hattricku.
Zlatan Ibrahimovic se raduje z hattricku. | Foto: Reuters

Řím - Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic zařídil hattrickem během 14 minut vítězství AC Milán 4:0 v Palermu. Jeho tým i po 26. kole setrvá v čele Serie A před druhým Juventusem, který ztratil v závěru vedení a remizoval 1:1 s Chievem.

Kanonýr Ibrahimovic se vrátil do sestavy po třízápasovém trestu za úder do obličeje protihráče ve velkém stylu.

Na Sicílii otevřel skóre v 21. minutě zápasu po přihrávce Brazilce Robinha, který využil chyby v soupeřově obraně. Za deset minut si při přečíslení své role zopakovali.

Hattrick pak třicetiletý hráč uzavřel technickou střelou zpoza pokutového území a v tabulce kanonýrů dohnal s 18 brankami vedoucího Antonia Di Nataleho z Udine. Poslední branku AC vstřelil ve druhé půli obránce Thiago Silva.

Čtěte také:
Inter neuspěl poosmé v řadě, prohrál v Neapoli

Juventus zůstává i nadále jediným neporaženým týmem, jenže dnešní remíza s Chievem byla už dvanáctou z pětadvaceti utkání.

"Stará dáma" vedla nad veronským týmem od 18. minuty, kdy se trefil obránce Paolo De Ceglie, jenže už nevstřelila další branku, a tak střela Boukaryho Dramého znamenala čtvrthodinu před koncem vyrovnání na konečných 1:1.Posledních sedm minut si na novém turínském stadionu zahrál i český záložník Chieva Kamil Vacek.

Lazio opět ovládlo římské derby

Lazio Řím porazilo v městském derby 2:1 fotbalisty AS, kteří ve šlágru italské ligy hráli od osmé minuty bez vyloučeného brankáře Stekelenburga.

Foto: Reuters

Vítězný tým, na jehož lavičce zůstal český útočník Libor Kozák, porazil svého rivala i podruhé v sezoně výsledkem 2:1 a posunul se na třetí místo, znamenající účast v předkole Ligy mistrů.

Hráčům AS se nepovedl vstup do tradičně vypjatého utkání. Už v osmé minutě byl za faul na Kloseho vyloučen brankář Stekelenburg a z následné penalty překonal náhradníka Lobonta Hernanes. V 16. minutě sice vyrovnal Borini, ale v 62. minutě využil početní výhodu Mauri.

V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen také obránce Lazia Scaloni, ale svěřenci trenéra Luise Enriqueho třetí porážku z posledních čtyř utkání neodvrátili.

Inter konečně vstřelil branku

Fotbalisté Interu Milán přerušili pětizápasovou sérii proher a střelecké trápení, které trvalo 541 minut. Ve 26. kole italské ligy remizovali 2:2 s Catanií, s níž doma po poločase prohrávali o dva góly. Svěřenci Claudia Ranieriho nicméně na vítězství čekají devět soutěžních utkání.

Hosté ze Sicílie, kteří nikdy v historii Inter na milánském San Siru neporazili, si zajistili slibný poločasový náskok 2:0 díky argentinské dvojici Alejandro Gómez - Mariano Izco.

Druhá půle však patřila hráčům "Nerazzurri". Domácím dal naději v 71. minutě kontaktním gólem Uruguayec Diego Forlán, který se trefil poprvé od loňského září. Deset minut před koncem pak vyrovnal nejlepší střelec týmu Diego Milito.

Výsledky:

Palermo - AC Milán 0:4 (21., 31. a 35. Ibrahimovic, 58. Silva), Juventus Turín - Chievo 1:1 (18. De Ceglie - 76. Dramé), Parma - Neapol 1:2 (77. Zaccardo - 40. Cavani, 86. Lavezzi), AS Řím - Lazio Řím 1:2 (16. Borini - 10. Hernanes z pen., 62. Mauri), Fiorentina - Cesena 2:0 (61. vlastní Moras, 74. Nastasič), Lecce - FC Janov 2:2 (61. Muriel, 81. Brivio - 21. a 86. Sculli), Siena - Cagliari 3:0 (40. Bogdani, 80. Calaio, 82. Del Grosso), Udine - Bergamo 0:0, Boloňa - Novara 1:0 (82. Acquafresca), Inter Milán - Catania 2:2 (71. Forlán, 80. Milito - 20. Gomez, 38. Izco)

 

Právě se děje

Další zprávy