Van Persie zařídil výhru v Liverpoolu, Chelsea prohrála

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 3. 2012 18:15
Liverpool - Arsenal 1:2, WBA - Chelsea 1:0
Robin van Persie (vlevo) a Theo Walcott se radují z gólu do sítě Liverpoolu
Robin van Persie (vlevo) a Theo Walcott se radují z gólu do sítě Liverpoolu | Foto: Reuters

Liverpool - Robin van Persie je k nezastavení. Čtyřiadvacátým a pětadvacátým gólem v letošní sezoně Premier League zařídil Arsenalu ve 27. kole výhru v Liverpoolu 2:1.

Nizozemský útočník nejprve po půlhodině hry odpověděl na vlastní gól spoluhráče Laurenta Koscielného, o třech bodech pro svůj tým pak rozhodl parádní střelou z voleje v nastavení druhého poločasu.

Celý zápas odehrál Tomáš Rosický, který kvůli zranění zad vynechal středeční zápas české reprezentace v Irsku. 

Čtvrtý Arsenal se tak v tabulce odpoutal na rozdíl tři bodů od Chelsea, která prohrála na hřišti West Bromwiche 0:1. Na třetí Tottenham pak ztrácí už jen čtyři body. V čele tabulky si pětibodový náskok vytvořil Manchester City, který porazil 2:0 Bolton.

Čtěte také:
Liverpool má trofej po 6 letech. Zvítězil na penalty
Slovenským fotbalistou roku je Škrtel, Bakoš devátý
Brankář Čech o rozhádané Chelsea: Zapomeňme na titul
V tréninkovém centru Chelsea vybuchl kouřový granát

Liverpool měl velkou šancí na otevření skóre v 19. minutě, když po faulu gólmana Szczesného na Suáreze kopal penaltu Kuijt, jenže polský brankář svůj faul odčinil vystihnutím směru střely i lapením Kuijtovy dorážky.

Liverpool doplatil na časté zahazování gólových šancí. Dirk Kuijt například neproměnil penaltu
Liverpool doplatil na časté zahazování gólových šancí. Dirk Kuijt například neproměnil penaltu | Foto: Reuters

O čtyři minuty se však aktivnější domácí tým dostal do vedení, když si Hendersonův centr z pravé strany srazil do vlastní brány obránce Arsenalu Koscielny.

Těsně poté mohl Liverpool své vedení navýšit, jenže Hendersonovu střelu Szczesny konečky prstů vyrazil a dorážející Suárez trefil z úhlu jen tyč opuštěné branky.

A tak přišel ve 31. minutě zákonitý trest. Na centr Sagny z pravé strany si naskočil Robin van Persie a hlavičkou z malého vápna překonal brankáře Reinu.

Ve 39. minutě mohl znovu vrátit vedení na stranu Liverpoolu opět Suárez, jenže jej vychytal Szczesny a po následovném rohu hlavičkoval Škrtel těsně nad bránu.

Uruguajský útočník Liverpoolu mohl skórovat i v nastavení první půle, ale po usměrnění špičkou kopačky skončil míč opět na tyči.

Druhý poločas hodně ovlivnilo ošetřování záložníka Arsenalu Mikela Artety, kvůli němuž se nehrálo téměř sedm minut.

Až do Van Persieho rozhodnutí si každý z týmu vypracoval po jedné gólové šanci. Střídajícího záložníka Arsenalu Diabyho vychytal Reina, hlavička liverpoolského obránce Kellyho skončila těsně nad bránou.

Chelsea přišla alespoň o bod osm minut před koncem

Chelsea nenavázala na předchozí výhru s Boltonem, která je pro ni jedinou z posledních šesti zápasů v Premier League. Naopak nezískala ani bod, o který ji připravila dorážka Garetha McAuleyho.

Naopak lídr soutěže Manchester City vyhrál v součtu s minulou sezonou už 19. domácí zápas v řadě a v čele tabulky má už pětibodový náskok na městské rivaly United, které však čeká v neděli dohrávka na půdě Tottenhamu.

Výsledky:

Liverpool - Arsenal 1:2 (23. vlastní Koscielny - 31. a 90.+2 Van Persie), Blackburn - Aston Villa 1:1 (85. Dunn - 24. N'Zogbia), Manchester City - Bolton 2:0 (23. vlastní Steinsson, 69. Balotelli), QPR - Everton 1:1 (36. Zamora - 31. Drenthe), Stoke - Norwich 1:0 (72. Etherington), West Bromwich - Chelsea 1:0 (82. McAuley), Wigan - Swansea 0:2 (45.+2 a 54. Sigurdsson).

 

Právě se děje

Další zprávy