VIDEO Rosický se trefil, Arsenal rozdrtil Tottenham

Aleš Vávra Aleš Vávra
26. 2. 2012 16:25
Arsenal - Tottenham 5:2, Norwich - ManUnited 1:2
Tomáš Rosický proniká do pokutového území v zápase Arsenal - Tottenham. Za okamžik spadne, bude se pískat penalta. Klíčový moment zápasu, který málem vedl k rvačce obou hráčů , Rosického a obránce Pascala Chimbondy.
Tomáš Rosický proniká do pokutového území v zápase Arsenal - Tottenham. Za okamžik spadne, bude se pískat penalta. Klíčový moment zápasu, který málem vedl k rvačce obou hráčů , Rosického a obránce Pascala Chimbondy. | Foto: reuters

Londýn - Tomáš Rosický vstřelil po více než dvou letech gól v anglické Premier League. Český záložník svou trefou přispěl k famóznímu obratu Arsenalu v londýnském derby proti Tottenhamu.

Kohouti vedli na Emirates Stadium už 2:0, Gunners ovšem skóre otočili a nakonec smetli odvěkého rivala vysoko 5:2. Rosický vstřelil krátce po změně stran rozhodující gól na 3:2, když zužitkoval střelou z malého vápna přesnou přihrávku Bacaryho Sagny.

Kapitán české reprezentace se v nejvyšší anglické soutěži gólově prosadil naposledy 20. ledna 2010, kdy dal branku Boltonu.

Čtěte také:

Chelsea ukončila černou sérii, nadělovali i Citizens
Arsenal vypadl z FA Cupu, Chelsea vydřela remízu
Wenger nabízí Rosickému dvě sezony. Ve hře i Rusové

Arsenal se díky drtivé výhře dostali v tabulce na čtvrté místo o skóre před Chelsea. Na Spurs, kteří jsou třetí, ovšem nadále ztrácí sedm bodů.

Svěřenci trenéra Harryho Redknappa přitom na Arsenalu začali skvěle. Už ve čtvrté minutě se po přihrávce Adebayora se štěstím prosadil tečovanou střelou Louis Saha.

Foto: Reuters

Po půlhodině hry bylo s domácími ještě více zle. Brankář Sczsesny ve vápně nešikovně fauloval Garetha Balea a kopala se penalta. Bývalý hráč Arsenalu Adebayor, na něhož domácí fans vytrvale pískali, zvýšil na 0:2.

Kanonýři ovšem krátce před koncem první půle dvěma góly během tří minut skóre srovnali. Nejprve se hlavičkou prosadil bek Sagna a po něm vstřelil svůj třiadvacátý gól sezony kanonýr Robin van Persie.

Po přestávce už Gunners dominovali. Rosický v 51. minutě vyvezl středem pole míč, nahrál do pravého křídla Sagnovi, naběhl si před branku a skóroval. Český hráč si pak dosyta užil frenetické exploze zaplněného stadionu.

Definitivní hřebíky do pomyslné rakve Spurs zatloukl dvěma slepenými góly Theo Walcott.

Giggs vystřelil v nastavení Manchesteru výhru

Ve druhém nedělním utkání vydřel Manchester United tři body ze hřiště nováčka soutěže Norwiche. Rudí ďáblové vedli od sedmé minuty, kdy se trefil navrátilec Paul Scholes.

Šest minut před koncem ovšem domácí Holt vyrovnal a vypadalo to na dělbu bodů. Tu ovšem v nastaveném času odmítl další veterán Ryan Giggs. Svěřenci Alexe Fergusona se tak udrželi dva body od prvního Manchesteru City.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Arsenal - Tottenham 5:2 (65. a 68. Walcott, 40. Sagna, 43. Van Persie, 51. Rosický - 4. Saha, 34. Adebayor z pen.), Norwich - Manchester United 1:2 (84. Holt - 7. Scholes, 90.+2 Giggs), Stoke - Swansea 2:0 (24. Upson, 39. Crouch).

Podívejte se na gól Tomáše Rosického v derby proti Tottenhamu:

 

Právě se děje

Další zprávy