Generálka Schalke na Plzeň? Debakl za půl hodiny

ČTK ČTK
11. 2. 2012 20:48
Bayern - Kaiserslautern 2:0, Dortmund - Leverkusen 1:0
Foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté Schalke v generálce na čtvrteční utkání Evropské ligy s Plzní podlehl v německé lize Mönchengladbachu na jeho hřišti 0:3 a po první jarní porážce museli přenechat třetí příčku svému dnešnímu soupeři.

V této sezoně doma neporažená Borussia přehrávala tým z Gelsenkirchenu od úplného začátku. Již ve druhé minutě otevřel skóre třináctou ligovou trefou v ročníku nejlepší střelec týmu Marco Reus a v patnácté minutě zvýšil druhý útočník Mike Hanke. Povedenou půlhodinku uzavřel třetím zásahem venezuelský záložník Juan Arango. V dalších minutách se už skóre nezměnilo.

Trenér Schalke Huub Stevens do utkání postavil sestavu: Unnerstall - Höger (80. Hoogland), Papadopoulos, Höwedes, Fuchs - Matip, Jurado (46. Metzelder) - Farfán (63. Draxler), Raúl, Obasi - Huntelaar.

Čtěte také:
VIDEO Jiráček prvními góly v Bundeslize zařídil výhru

Reprezentant Roman Hubník musel v obraně Herthy Berlín strpět od Stuttgartu debakl 0:5, na kterém se hattrickem podílel rakouský internacionál Martin Harnik.

Roman Hubník
Roman Hubník | Foto: Reuters
 

Hosté prohráli v jarní části bundesligy i čtvrté utkání pod novým trenérem Michaelem Skibbem, s nímž ve středu také vypadli z Německého poháru.

Herthu oslabil ve 30. minutě za stavu 0:2 vyloučený záložník Andreas Ottl. Do konce poločasu přidal Stuttgart další dva góly a rozhodl o osudu utkání. Po změně stran dokonal hattrick domácí hrdina Harnik.

Mistrovský Dortmund porazil před svým fanoušky Leverkusen 1:0 a udržel se na prvním místě tabulky. O nejtěsnější výhře Borussie rozhodl v poslední minutě prvního poločasu z povedeného sóla Japonec Šinži Kagawa. V obraně hostů chyběl krajní bek Michal Kadlec, který v minulém kole proti Stuttgartu dostal červenou kartu a odpykává si trest.

Druhý Bayern Mnichov zdolal Kaiserslautern na svém hřišti 2:0 a na Dortmund dál ztrácí dva body. Vítězství mnichovského mužstva zařádili už v první pětačtyřicetiminutovce osmnáctým zásahem v sezoně nejlepší střelec soutěže Mario Gomez a Thomas Müller.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Bayern Mnichov - Kaiserslautern 2:0
Branky:
6. Gómez, 30. Müller

Brémy - Hoffenheim 1:1
Branky:
90. Arnautovic - 4. Vestergaard

Dortmund - Leverkusen 1:0
Branka:
45. Kagawa

Mohuč - Hannover 1:1
Branky:
7. Zidan - 89. Sobiech

Stuttgart - Hertha Berlín 5:0
Branky:
28., 41. a 58. Harnik, 24. Ibiševič, 32. Okazaki

Mönchengladbach - Schalke 3:0
Branky:
2. Reus, 15. Hanke, 32. Arango

 

Právě se děje

Další zprávy