Čech: Titul je v trapu. Zbývá boj o místo v Lize mistrů

ČTK ČTK
1. 2. 2012 15:26
Český gólman už nevěří, že Chelsea dosáhne na ligový titul
Podle Petra Čecha přišla Chelsea o možnost stát se mistrem
Podle Petra Čecha přišla Chelsea o možnost stát se mistrem | Foto: Reuters

Londýn - Český brankář Petr Čech je přesvědčen, že fotbalisté Chelsea můžou po úterní remíze 1:1 na hřišti nováčka anglické ligy Swansea zapomenout na titul. Londýnský klub se teď podle něj musí soustředit na udržení příček zajišťujících účast v Lize mistrů.

Chelsea je po remíze, kterou zachránila až v nastavení, na čtvrtém místě tabulky a na vedoucí dvojici manchesterských klubů City a United ztrácí dvanáct bodů.

"Navíc vyhrál i Liverpool, který je hned za námi... Nedá se nic dělat. O titulu už ani nemusíme mluvit, Manchestery tolik bodů nepoztrácejí," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Ale rvát se o třetí místo je podle mě stále reálné. Potřebovali bychom však zvládnout nedělní těžký zápas," připomněl český reprezentant blížící se duel s obhájcem titulu Manchesterem United.

Čtěte také:

United díky výhře dohnali Citizens. Ti prohráli
VIDEO V Anglii se divák během zápasu připoutal k bráně

Čecha, který při absenci obránce Johna Terryho a záložníka Franka Lamparda nastoupil s kapitánskou páskou, překonal ve 39. minutě bývalý hráč Chelsea Scott Sinclair. "Chytat to nešlo, trefil to parádně," řekl Čech.

Slaví i Petr Čech
Slaví i Petr Čech | Foto: Sport

Chelsea se sice po přestávce zlepšila, ale převahu nedokázala dlouho využít. Pět minut před koncem navíc londýnský klub přišel po druhé žluté kartě o obránce Ashleyho Colea.

"Ale i v oslabení jsme se pořád tlačili dopředu a za snahu jsme byli v nastaveném čase odměněni aspoň vyrovnáním," prohlásil Čech.

Bod hostům zajistil vlastní gól obránce Neila Taylora, který si do branky srazil střelu Josého Bosingwy. "Takže i ten bod nakonec musíme brát. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale tady se nikomu moc dobře nehraje. Vždyť oni v lize doma v sezoně prohráli jen jednou," uvedl Čech.

 

Právě se děje

Další zprávy