Opatrný Mourinho: Náskok sedmi bodů nic neznamená

Aleš Vávra Aleš Vávra
30. 1. 2012 18:45
Barcelona v lize ztrácí, boj o titul ale nevzdává
José Mourinho.
José Mourinho. | Foto: Reuters

Madrid - Bývá označován za velkohubého, namyšleného, přehnaně sebevědomého. Nyní ale jakoby trenér Realu Madrid José Mourinho cítil, že nastal čas na pokoru a opatrnost.

Jeho tým má po víkendovém kole v Primera Division luxusní náskok sedmi bodů na odvěkého rivala Barcelonu. Fanoušci hovoří o tom, že je hotovo a média rovněž pochybují, že se katalánskému velkoklubu ve zbývajících osmnácti kolech podaří ztrátu dohnat.

Čtěte také:

Barca znovu zaváhala, Real už má náskok sedm bodů
Ať jde rozhodčí slavit s Barcelonou, zlobil se Real

Mourinho ale varuje. Ví moc dobře, že nyní by se mu sebevědomé výpady nemusely vyplatit. "Jestli je sedm bodů hodně? Média si možná myslí, že ano, ale já nesouhlasím," prohlásil portugalský trenér, který podle bulvárního deníku The Sun dostal po posledních excesech v Madridu ultimátum. Buď vyhraje ligu i Ligu mistrů, nebo si bude hledat jiné angažmá.

Guardiola a Mourinho, kdo se bude radovat?
Guardiola a Mourinho, kdo se bude radovat? | Foto: Reuters

"Lidé, kteří píší, že jsme novými mistry a že se Barcelona už nemůže vrátit do hry, jsou ti samí lidé, kteří se předtím snažili vytvořit rozbroje a konflikty v Madridu. To oni se snaží podkopat rovnováhu v Realu," narážel Mourinho na zprávy médií, podle kterých má stále více konfliktů se svými svěřenci.

Ani Barcelona nepovažuje sedmibodový náskok za rozhodující a doufá v obhajobu titulu. "Sedmibodový náskok je důležitá výhoda, ale já už jsem vidět stáhnout i větší rozdíl, takže rozhodně nic nebalíme," prohlásil obránce Daniel Alves.

"Liga ještě není rozhodnutá, stále zbývá do konce dlouhá cesta," navázal na Alvese Lionel Messi. Barca o víkendu pouze remizovala 0:0 na Villarealu, kouč Pep Guardiola přesto svůj tým chválil.

"Když budeme hrát jako teď, budeme mít dobrou sezonu. Hráčům nic nevyčítám. Zbývá odehrát osmnáct kol a já chci, abychom bojovali o každý bod tak jako v sobotu večer," řekl Guardiola.

 

Právě se děje

Další zprávy