Barca znovu zaváhala, Real už má náskok sedm bodů

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
28. 1. 2012 23:52
Za Espaňol Barcelona se prosadil Vladimír Weiss
Foto: Reuters

Madrid - Barcelona sice ve středu vyřadila Real Madrid z domácího poháru, nicméně v Primera División si "Bílý balet" stále drží od katalánského klubu odstup.

V sobotu navíc navýšl své vedení v čele španělské nejvyšší soutěže již na sedm bodů, když dokázal porazit Zaragozu 3:1, zatímco Barcelona jen remizovala s Villarealem 0:0.

Dnešní výhra Realu se nerodila snadno. Hned v úvodu utkání totiž poslal Lafita outsidera do vedení. Mourinhův výběr ovšem naprosto dominoval zápasu a brzy se dočkal obratu. Nejprve snížil ve 32. minutě Kaká, pak těsně po přestávce skóroval Cristiano Ronaldo a na konečných 3:1 pro domácí upravil aktivní Mesut Özil.

Čtěte také:

Arsenal nabídl Rosickému nový kontrakt. Zatím nepřikývl
Ať jde rozhodčí slavit s Barcelonou, zlobil se Real
Real obrat nedokonal, v semifinále poháru je Barcelona

Už na pátou příčku tabulky se posunul Espaňol Barcelona, který brankou Vladimíra Weisse porazil Mallorcu 1:0. Na čelo se také dotahuje Atheltic Bilbao, který díky hattricku Fernanda Llorenteho porazil Rayo Vallecano na jeho trávníku 3:2.

21. kolo španělské fotbalové ligy:

Vallecano - Bilbao 2:3 (10. Michu, 27. Arribas - 17., 23. a 67. Llorente), Espaňol Barcelona - Mallorca 1:0 (19. Weiss), Real Madrid - Zaragoza 3:1 (32. Kaká, 49. Ronaldo, 56. Özil - 11. Lafita), Villarreal - FC Barcelona 0:0.

 

Právě se děje

Další zprávy