Arsenal nabídl Rosickému nový kontrakt. Zatím nepřikývl

Luděk Mádl Luděk Mádl
26. 1. 2012 13:08
Wenger chce Rosického v Arsenalu udržet.

Londýn - Arséne Wenger, manažer londýnského Arsenalu, nabídl Tomáši Rosickému prodloužení kontraktu. Ten dosavadní 31letému českému záložníkovi vyprší na konci letošního roku.

"Arsenal projevil zájem o prodloužení smlouvy. Zatím jsme ale v tomto směru žádnou dohodu neučinili. S Arsénem Wengerem si na tu věc opět sedneme v půlce února," konstatoval Rosického agent Pavel Paska.

O fotbale čtěte více:

Fakt, že bylo rozhodnutí odsunuto na půlku února značí, že Rosický neodejde nyní, těsně před uzavřením lednového transferního okna, do žádné vyspělé ligy typu španělské Primera Division, italské Serie A nebo německé Bundesligy. Odtamtud ho přitom intenzivně lákal Wolfsburg.

Nad útěkem do Turecka prý nepřemýšlejí

Existuje čistě teoretická varianta, že v závěru února by ještě Rosický přeci jen mohl Arsenal opustit a odejít do Ruska či na Ukrajinu. To je ale nepravěpodobné.

V minulých letech se dalo v únoru přestupovat ještě do Turecka. Zde projevoval eminentní zájem o Rosického klub Galatasaray Istanbul. I pro Turecko už ale letos platí "západoevropská" norma, takže se zde přestupní okno zabouchne na konci ledna. 

"Tudy ale naše myšlenky stejně neubíhají. Bavíme se o tom, jestli Tomáš Rosický prodlouží smlouvu a bude i v příští sezoně pokračovat v Arsenalu, nebo ne," reaguje Paska.

Rosickému a jeho blízkým se na jednu stranu v Londýně líbí a metropoli na Temži se jim opouštět nechce. Na druhou stranu záložník nemůže být spokojen se svým nízkým zápasovým vytížením.

Podle zákulisních informací se navíc diskutuje o tom, jakou gáži by Rosický v případě prodloužení kontraktu pobíral. Nyní se spekuluje o 50 000 librách týdně.

Náhradníkem v klubu, který ztrácí sílu

O víkendu sice Rosický proti Manchesteru United nastoupil v základní sestavě, ale jen proto, že zranění potkalo Mikaela Artetu. Jinak kapitán české reprezentace v poslední době plní roli spíše roli střídajícího hráče.

Dalším negativním faktorem je fakt, že se Arsenalu výsledkově příliš nedaří a mohl by vypadnout ze svého tradičního umístění v nejlepší ligové čtyřce, která zároveň znamená možnost startu v Lize mistrů.

 

Právě se děje

Další zprávy