Real obrat nedokonal, v semifinále poháru je Barcelona

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
25. 1. 2012 23:59
Barcelona - Real Madrid 2:2, celkově 4:3
Foto: Reuters

Barcelona - Fotbalisté Barcelony remizovali v odvetném utkání čtvrtfinále Španělského poháru s Realem Madrid 2:2, což jim po úvodní výhře 2:1 na půdě soupeře k postupu mezi nejlepší čtyři stačilo.

O postup do finále se utkají s lepším z dvojice Valencia - Levante.

Madridští se snažili od prvních chvil o zvrat nepříznivého skóre z úvodního utkání, ovšem jejich střelci nemířili přesně. Naopak Kataláncům se bravurně povedl závěr první půle, kdy Pedro a Alvés zvýšili celkové vedení už na 4:1.

Navíc měl předčasně zamířit do kabin záložník Diarra, ovšem místo druhé žluté viděl napomenutí protestující brankář Casillas.

Čtěte také:
VIDEO Pepe za šlápnutí na Messiho trest nedostane
Mourinha po hádce s Ramosem vypískali fanoušci Realu

Atmosféra mezi oběma tábory vřela i po přestávce. V 54. minutě snížil Ramos, ovšem gól kvůli faulu na Alvése nebyl uznán. To mělo být pro domácí varování.

V 68. minutě vysunul Özil Ronalda a ten po hokejovém blafáku už skóroval regulérně. O tři minuty bylo pro Barcelonu ještě hůř, když srovnal střídající Benzema. Domácí najednou nevěděli, kde jim hlava stojí, a jen stěží odolávali nájezdům soupeře.

Ustát závěrečný tlak Madridu jim pomohlo i Ramosovo vyloučení dvě minuty před koncem. Real tak Barcelonu neporazil potřinácté z posledních čtrnácti vzájemných duelů.

Odvety čtvrtfinále Španělského fotbalového poháru:

Mallorca - Bilbao 0:1
Branka:
77. vlastní Ramis
První zápas: 0:2, postoupilo Bilbao

Barcelona - Real Madrid 2:2
Branky:
43. Pedro, 45.+2 Dani Alvés - 68. Ronaldo, 71. Benzema
První zápas: 2:1, postoupila Barcelona.

 

Právě se děje

Další zprávy