Sotva se Baroš rozstřílel, zranil se. Pauza? Tři týdny

Luděk Mádl Luděk Mádl
16. 1. 2012 11:26
Svalové zranění škrtlo Baroše ze sestavy Galatasaray.
Foto: Reuters

Istanbul - Ta série vypadala nadmíru slibně. Istanbul BB - Samsunspor - Karabükspor. Milan Baroš skóroval v dresu Galatasaraye ve třech zápasech turecké ligy v řadě. Jenže těsně před koncem sobotního zápasu se zmíněným Karabüksporem se Baroš zranil.

"Mluvil jsem s manažerem klubu, jde o svalové zranění. Herní pauzu pro Milana lékaři odhadují na tři týdny," sdělil deníku Aktuálně.cz hráčův agent Pavel Paska.

O fotbale více čtěte:

Do 29. února, kdy hraje česká reprezentace první přípravný zápas tohoto roku v irském Dublinu, už by tedy měl být Baroš dávno fit.

Baroš - Elmander. Ta spolupráce fungovala

Fatih Terim, kouč Galatasaray, jistě lomí rukama, protože spolupráce Milana Baroše se švédským světoběžníkem Johanem Elmanderem (ex -  Bröndby, Toulouse, Bolton) začínala skvěle vycházet.

Koncem listopadu vstoupil Baroš díky trefě proti Sivassporu stým gólem své kariéry do Klubu ligových kanonýrů. V ročníku zaznamenal už sedm ligových branek, jeho parťák z útoku Elmander osm.

Především ale fungoval Galatasaray jako vítězný tým. Devět výher v řadě ho s náskokem katapultovalo do čela tabulky. Což je po předchozí zoufalé sezoně pro fanoušky balzámem na duši.

Investice do posil (včetně Ujfalušiho) se vyplatily

Připomeňme, že Galatasaray nestartoval v tomto ročníku evropských pohárů. Důvod? Nekvalifikoval se do nich, v předchozím ročníku ligy totiž skončil až osmý.

Galatasaray tedy přestavěl sestavu - a rekonstrukce se ukázala býti efektivní. V obraně pravidelně nastupuje bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši, vyplatila se i investice do Felipe Mela, brazilského záložníka, jenž přišel z Juventusu.

 

Právě se děje

Další zprávy