Pudil se ve španělské lize těší na souboje s Barcelonou

ČTK ČTK
11. 1. 2012 16:00
Pudil se stane jediným Čechem ve Španělsku
Foto: Jakub Šafránek

Genk/Granada - Daniel Pudil se těší na novou výzvu v podobě angažmá v Granadě, kam má namířeno po třech a půl letech strávených v Genku.

V belgickém týmu mu v létě měla skončit smlouva a levý obránce či záložník se obával, aby v případě, že nepodepíše nový kontrakt, neseděl na tribuně a nepřišel o červnový evropský šampionát.

O španělské lize snil a už se nemůže dočkat soubojů se slavnými kluby Barcelonou a Realem Madrid.

Čtěte také:
Pudil má namířeno z Genku do Granady

Pudil s Genkem vyhrál belgickou ligu, pohár i Superpohár a postoupil s ním také do Ligy mistrů. V poslední době prý cítil, že je potřeba udělat změnu.

"Prakticky všechno už jsem v Belgii vyhrál. Cítil jsem, že by bylo dobré udělat další krok dopředu, je lepší mít nějaké nové výzvy. Zrovna Španělsko je super, to je asi sen každého hráče. Jsem hrozně rád, že si mě v Granadě vybrali," uvedl Pudil na webu svého agenta Ondreje Chovance.

K uzavření přestupu zbývá doladit poslední detaily.

Do Španělska jde, aby znovu nepřišel o Euro

Do Granady míří i proto, že se bál, aby podruhé za sebou nepřišel o účast na Euru. Před čtyřmi lety mu šampionát zhatilo zranění, nyní pro změnu hrozilo, že v Genku přijde o místo v sestavě, pokud by odmítl podepsat nový kontrakt.

Foto: Lenka Rybaříková

"Za pár měsíců startuje Euro, na které chci strašně moc jet. A v klubu jsem měl signály, že když nepodepíšu novou smlouvu, kterou jsem měl do léta, nechají mě sedět na tribuně. A Euro by mohlo být ztraceno," líčil šestadvacetiletý bek.

Proto nad nabídkou ze Španělska dlouho neváhal. "Španělská liga má úplně jinou kvalitu než belgická, o tom asi nemá cenu polemizovat. Strašně se těším na nové prostředí, na velké zápasy s Barcelonou nebo Realem," prohlásil Pudil.

Své nové působiště už stihl trochu poznat vloni, kdy v Granadě hrál s reprezentací kvalifikační duel proti Španělům.

"Stadion i město docela znám, byli jsme tam tři dny. Moc se mi tam líbilo, město je starobylé s řadou památek, trochu mi to připomínalo starou Prahu. Má nějakých 200 tisíc obyvatel, je tam celý rok teplo, třicet minut k moři," pochvaloval si Pudil.

Hráli docela dobře, akorát prohráli 1:5 na Realu

Na dálku také sledoval, jak se aktuálně patnácté Granadě vede v La Lize. "Koukal jsem, jaké mají výsledky. Poslední dobou hráli docela dobře, akorát teď prohráli 1:5 na Realu. Ale to se stane i jiným týmům."

Věří, že mu nové angažmá pomůže i v reprezentaci, kde poslední dobou nedostával tolik šancí.

"Španělskou ligu teď nikdo z Česka nehraje, a když budu podávat dobré výkony, tak se to snad promítne i v nároďáku, kde bych rád nastupoval více než dosud," dodal hráč s 22 reprezentačními starty.

 

Právě se děje

Další zprávy