Fotbalista Pudil má namířeno z Genku do Granady

ČTK ČTK
10. 1. 2012 21:00
Patnáctý tým La Ligy má eminentní zájem
Daniel Pudil.
Daniel Pudil. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Fotbalový reprezentant Daniel Pudil v lednovém přestupním termínu možná opustí Genk a po téměř čtyřech letech strávených v belgickém klubu zamíří do španělské Granady.

Patnáctý tým La Ligy má o levého záložníka či obránce eminentní zájem, pro Pudila je prý nachystána pětiletá smlouva.

"Mohla by být podepsána v nejbližších dnech," řekl Pudilův agent Ondřej Chovanec.

Čtěte také:

Breznaníka chtěly Sparta i Plzeň, Liberec řekl ne
Blažek bude chytat druhou ligu, odchází do Jihlavy

O Pudila měla v létě zájem Pamplona, ale odchovanec pražské Sparty podle všeho zkusí angažmá v jiném španělském klubu. Nedávno podle zákulisních informací kolem Pudila "kroužily" italské celky Palermo a Cesena.

Šestadvacetiletý hráč má v Genku platný kontrakt do konce sezony, ale vedení klubu je ochotné Pudila uvolnit už v zimě, kdy za něj ještě může inkasovat odstupné, protože v létě by bývalý hráč Blšan, Liberce a Slavie odešel zadarmo.

"Události nyní nabraly rychlý spád, Genk začal tlačit na Danův odchod v zimním termínu, jinak by do konce sezony nemusel hrát," řekl Chovanec.

Kdyby Pudil, který v minulé sezoně pomohl Genku k zisku titulu a poté také k postupu do Ligy mistrů, nakonec do Granady zamířil, byl by jediným českým hráčem ve španělské nejvyšší soutěži. Pro Pudila by to zároveň bylo druhé zahraniční angažmá, do Genku přestoupil v roce 2008 z Liberce.

 

Právě se děje

Další zprávy