Levante podlehlo nováčkovi, Valencie zdolalo Malagu

ČTK ČTK
18. 12. 2011 23:23
Granada - Levante 2:1, Valencie - Málaga 2:0

Madrid - Fotbalisté Levante podlehli ve španělské lize nováčkovi z Granady 1:2. I přes pátou prohru z posledních sedmi utkání zůstávají v tabulce na čtvrtém místě.

Atlético Madrid si připsalo první domácí porážku v sezoně, po brankách Alexe Pozuela a střídajícího Roqueho Santa Cruze podlehlo Betisu Sevilla 0:2.

Granadu poslal proti Levante do vedení ve 35. minutě z penalty "panenkovským" obloučkem Guilherme Siqueira a těsně před poločasem zvyšoval vedení z dorážky Abel. Hosté stačili už jen snížit zásluhou hlavičky Arouny Koného, i po překvapivé prohře si však drží čtyřbodový náskok na Sevillu a Málagu. Na vedoucí Real už ale někdejší lídr tabulky ztrácí jedenáct bodů.

Čtěte také:
Sevilla dostala od Realu šest gólů, Ronaldo dal tři

Na rozdíl čtyř bodů unikl Levante městský rival Valencie na třetí příčce. Svěřenci Unaie Emeryho zdolali na domácím hřišti Málagu 2:0 zásluhou desáté a jedenácté branky v sezoně z kopačky Roberta Soldada.

Atlético zatím ani jednou nezvítězilo venku, na svém stadionu si ale dosud udržovalo neporazitelnost, díky které se na lavičce drží kritizovaný trenér Gregorio Manzano. Podle agentury AP španělský kouč pravděpodobně skončí, pokud se jeho týmu nepodaří ve čtvrtek postoupit v domácím poháru, kde bude jeho tým v odvetě proti Albacete napravovat porážku 1:2 z úvodního duelu.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Atlético Madrid - Betis Sevilla 0:2
Branky:
55. Pozuelo, 90. Santa Cruz

Granada - Levante 2:1
Branky:
35. Siqueira z pen., 45. Abel - 60. Koné

Pamplona - Villarreal 2:1
Branky:
75. Balde, 83. Sergio - 64. Rubén

Santander - San Sebastian 0:0

Valencie - Málaga 2:0
Branky:
36. a 61. Soldado

 

Právě se děje

Další zprávy