Udine se díky výhře nad Chievem dostalo do čela Serie A

ČTK ČTK
11. 12. 2011 23:00
Boloňa - AC Milán 2:2, Udine - Chievo 2:1
Proměněná penalta Ibrahimoviče nakonec AC Milán k výhře nedovedla
Proměněná penalta Ibrahimoviče nakonec AC Milán k výhře nedovedla | Foto: Reuters

Udine - Fotbalisté Udine porazili v italské lize Chievo na svém hřišti 2:1 a minimálně do pondělního zápasu Juventusu Turín s AS Řím se posunuli do čela tabulky.

Svěřenci trenéra Franceska Guidolina udrželi stoprocentní domácí bilanci, na svém Stadionu Friuli zvítězili i v sedmém utkání v této sezoně.

Všechny tři branky padly až v závěrečné půlhodině. V 67. minutě otevřel skóre domácí kapitán Antonio Di Natale a desátým gólem v ročníku dotáhl nejlepšího střelce Serie A Germána Denise z Bergama.

Za jedenáct minut zvýraznil vedení Udine Srb Dušan Basta, čtyři minuty po něm snížil střídající Alberto Paloschi. Jeho spoluhráč a bývalý Sparťan Kamil Vacek zůstal pouze na lavičce veronského mužstva.

Čtěte také:
Klose dvěma góly posunul Lazio na druhé místo

Mistrovský AC Milán remizoval v Boloně 2:2 a propadl se na třetí příčku. První dvě branky zařídili v prvním poločase pětatřicetiletí veteráni.

Domácí poslal do vedení v 11. minutě kanonýr Marco Di Vaio a ukončil ligovou neprůstřelnost "Rossoneri", která trvala od konce října. Za pět minut vyrovnal nizozemský záložník Clarence Seedorf.

Zápas otočil v 72. minutě z penalty švédský útočník Zlatan Ibrahimovic, ale hosté se radovali z vedení jen minutu, než vyrovnal Alessandro Diamanti. Milánský tým tak zopakoval výsledek z úterního zápasu Ligy mistrů proti Plzni.

Výsledky:

Bergamo - Catania 1:1
Branky:
71. Tiribocchi - 18. Legrottaglie

Boloňa - AC Milán 2:2
Branky:
11. Di Vaio, 73. Diamanti - 16. Seedorf, 72. Ibrahimovic z pen.

Cagliari - Parma 0:0

Udine - Chievo 2:1
Branky:
68. Di Natale, 79. Basta - 83. Paloschi

Novara - Neapol 1:1
Branky:
70. Radovanovič - 84. Džemaili

Poznámka: Bergamu bylo za korupci odečteno šest bodů.

 

Právě se děje

Další zprávy