Klose dvěma góly posunul Lazio na druhé místo

ČTK ČTK
10. 12. 2011 22:22
Inter Milán - Fiorentina 2:0, Lecce - Lazio Řím 2:3
Fotbalista Juventusu Gianluca Zambrotta (vpravo) v souboji s Valonem Behramim z Lazia v utkání italské ligy.
Fotbalista Juventusu Gianluca Zambrotta (vpravo) v souboji s Valonem Behramim z Lazia v utkání italské ligy. | Foto: Reuters

Řím - Fotbalisté Lazia Řím vyhráli v italské lize díky dvěma gólům Miroslava Kloseho na hřišti posledního Lecce 3:2.

O vítězství hostů rozhodl německý kanonýr až tři minuty před koncem a poslal svůj tým na druhé místo tabulky za vedoucí Juventus.

Lecce se dostalo proti favorizovanému Laziu do vedení ve 12. minutě díky proměněné penaltě Davida Di Micheleho. V 28. minutě ale srovnal Klose a skóre otočil brzy po návratu ze šaten Albánec Lorik Cana.

Čtěte také:
Juventus ukončil neprůstřelnost Ceseny a vede ligu

Po vyrovnání z hlavy Stefana Ferraria ale museli hosté horečně bojovat o tři body. Od ztráty je až tři minuty před koncem uchránil svou osmou brankou v ročníku Klose po přihrávce střídajícího Djibrilla Cissého.

I příchod francouzského útočníka na hřiště byl důvodem, proč zůstal jako nevyužitý náhradník na lavičce český forvard Libor Kozák.

Páté vítězství v sezoně a posun do horní poloviny tabulky si doma proti Fiorentině zajistil Inter Milán. Dosud tápající favorit vyhrál zásluhou gólů Giampaola Pazziniho a Juta Nagamota 2:0. V nabitém středu tabulky znamenaly tři body posun z 16. až na deváté místo.

Střeleckou formu prokázal rumunský útočník Ceseny Adrian Mutu, který třetím gólem v posledních třech zápasech zařídil svému týmu výhru 1:0 v Palermu. Jeho klub nasbíral všechna dosavadní tři vítězství během posledních čtyř kol, i tak ale zůstává na sestupové 18. příčce.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Lecce - Lazio Řím 2:3
Branky:
12. Di Michele z pen., 59. Ferrario - 28. a 87. Klose, 47. Cana

Siena - FC Janov 0:2
Branky:
56. Rossi, 90.+2 Palacio

Inter Milán - Fiorentina 2:0
Branky:
41. Pazzini, 49. Nagatomo

Palermo - Cesena 0:1
Branka:
63. Mutu

 

Právě se děje

Další zprávy