VIDEO Crystal Palace vyřadilo Man United z poháru

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
1. 12. 2011 8:00
Ferguson se omlouvá fanouškům: to nebyl výkon hodný United
Fotbalisté Manchesteru United překvapivě nestačili na druholigový Crystal Palace
Fotbalisté Manchesteru United překvapivě nestačili na druholigový Crystal Palace | Foto: Reuters

Manchester - Fotbalisté druholigového Crystal Palace šokovali Manchester United, když ve čtvrtfinále anglického Ligového poháru zvítězili na Old Trafford 2:1 v prodloužení a postoupili na úkor favorita celé soutěže do semifinále.

Dvanáctý tým druholigové tabulky se ujal vedení v 65. minutě zásluhou hrdiny zápasu Darrena Ambroseho, který ranou z více než 35 metrů do levého horního rohu branky překonal rezervního gólmana United Bena Amose.

O tři minuty později však vyrovnal Federico Macheda, který proměnil penaltu nařízenou za faul na svou osobu.

Čtěte také:
Chelsea znovu nestačila na Liverpool a vypadla z poháru

Druhý tým Premier League, jenž hrál převážně s hráči, co nedostávají tolik příležitostí, i přes velké šance nedokázal vstřelit další branku, a tak v osmé minutě přišel trest, kdy se hlavičkou po přímém kopu Ambroseho trefil Glenn Murray.

Foto: Reuters

"Hluboce se omlouvám fanouškům, protože to, co dnes viděli, nebyl Manchester United," kál se po zápase trenér United Alex Ferguson.

"Crystal Palace předvedl úžasný výkon," vysekl 'Fergie' poklonu supeři. "Myslel jsem si, že i v prodloužení musíme zápas vyhrát, ale nestalo se," dodal.

Crystal Palace v semifinále, které se bude hrát systémem doma - venku, narazí na druholigový Cardiff. Druhou dvojici tvoří Manchester City a Liverpool.

První zápasy semifinále se hrají 11. ledna, odvety o čtrnáct dní později. Finále, z nějž vzejde nástupce loňského vítěze Birminghamu City, uvidí diváci ve Wembley 26. února.

Gólové situace si prohlédněte ZDE (zdroj rutube.ru):

Výsledek:

Manchester United - Crystal Palace (II) 1:2 v prodloužení (0:0, 1:1)

Branky: 68 . Macheda (pen.) - 65. Ambrose, 98. Murray.

 

Právě se děje

Další zprávy