Man City podruhé ztratil body, remizoval v Liverpoolu

ČTK ČTK
27. 11. 2011 19:15
Swansea - Aston Villa 0:0, Liverpool - Man City 1:1
Joe Hart pomohl Manchesteru City vynikajícími zákroky k zisku jednoho bodu
Joe Hart pomohl Manchesteru City vynikajícími zákroky k zisku jednoho bodu | Foto: Reuters

Liverpool - Fotbalisté Manchesteru City remizovali v Liverpoolu 1:1. Lídr anglické ligy sice udržel neporazitelnost, ale vinou druhé bodové ztráty v ročníku přišel o možnost vyrovnat klubový rekord v počtu vítězných zápasů v řadě.

V čele tabulky si díky ztrátě konkurenčního Manchesteru United udržel pětibodový náskok.

Favorizovaný Manchester se dostal do vedení krátce po půlhodině hry, po rohovém kopu vstřelil svůj druhý gól v sezoně obránce Vincent Kompany.

Prakticky hned po rozehrávce zastihl horší moment jeho kolegu ze stoperské dvojice Joleona Lescotta, když srazil do sítě střelu Charlieho Adama, která přitom směřovala mimo branku.

Čtěte také:
Chelsea po sérii porážek zabrala a smetla Wolverhampton
Trenér fotbalistů Walesu Gary Speed se oběsil

Liverpoolu rychlé vyrovnání pomohlo a ještě do závěru poločasu měl několik významných příležitostí stav otočit. Glen Johnson však branku netrefil, střelu Adama do protipohybu skvěle vytlačil na roh brankář Joe Hart.

I po přestávce měl víc šancí domácí tým, hosty navíc oslabil Mario Balotelli. Střídající italský útočník za necelých dvacet minut na hřišti stačil vyfasovat dvě žluté karty a po zásahu loktem do tváře Slováka Martina Škrtela musel do šaten.

Hart pak v nastavení chytil jistý gól Andymu Carrollovi a Luisi Suárezovi a zachránil svému týmu alespoň remízu. Hráči City tak potvrdili, že se jim na stadionu Liverpoolu nedaří, naposledy tu vyhráli v roce 2003.

Zápas ve Swansea výrazně ovlivnila Speedova smrt

Zápas Swansea s Aston Villou výrazně poznamenala zpráva o úmrtí velšského reprezentačního trenéra Garyho Speeda, který byl dnes nalezen oběšený ve svém domě.

V dresu ligového nováčka a jediného velšského týmu v historii Premier League působí čtveřice členů domácího národního týmu, na straně birminghamského týmu nastoupil v základní sestavě ještě James Collins.

Bývalý Speedův spoluhráč z Newcastlu Shay Given zahájil zápas po minutě ticha se slzami v očích, stejně jako brankář soupeře Michel Vorm ale pak předvedl vynikající výkon.

V zápase plném tvrdých zákroků a gólových šancí oba muži s rukavicemi dominovali a právě díky nim se týmy rozešly s bezbrankovou remízou.

Výsledky:

Swansea - Aston Villa 0:0, Liverpool - Manchester City 1:1 (33. vlastní Lescott - 31. Kompany).

 

Právě se děje

Další zprávy