Juventus porazil Palermo a vrátil se do vedení Serie A

ČTK ČTK
20. 11. 2011 22:50
"Stará dáma" porazila Palermo 3:0
Foto: Reuters

Řím - Fotbalisté Juventusu porazili v italské lize Palermo 3:0 a hned při první příležitosti se vrátili do vedení v tabulce, o které přišli vinou odloženého zápasu v minulém kole.

Využili tak dnešní porážku Udine 0:2 na hřišti Parmy a sobotní remízu Lazia Řím 0:0 s Neapolí. Před týmem z hlavního města vedou zásluhou lepšího skóre.

Juventus přišel o první místo vinou povodní, kvůli kterým se začátkem listopadu nemohl odehrát zápas v Neapoli. S návratem do čela ale v prvním ligovém zápase po třítýdenní přestávce neotálel - na svém novém domácím stadionu vedl už od 20. minuty, kdy Simone Pepe využil centr a hlavičkou o zem překonal brankáře.

Čtěte také:

Mnichovská tvrz padla. Dortmund vyhrál na Bayernu
VIDEO Real přečkal závěrečný tlak a vyhrál ve Valencii
Trápící se Inter Milán vydřel výhru nad Cagliari

Náskok ještě po poločase zvýraznili po pohledných kombinačních akcích Alessandro Matri a Claudio Marchisio. Matri zužitkoval přihrávku do běhu za obranu, jeho spoluhráč zase poslal do branky míč po pasu napříč pokutovým územím.

Alessandro del Piero bojuje o míč
Alessandro del Piero bojuje o míč | Foto: Reuters

První místo mohlo bez ohledu na výsledek "Staré dámy" získat Udine, vyšlo ale gólově naprázdno na hřišti Parmy a prohrálo 0:2. Soupeř, kterému výhra pomohla k posunu ze spodní poloviny tabulky, vedl po brance Jonathana Biabianyho z 58. minuty, hosty pak ještě dorazil z pokutového kopu Sebastian Giovinco.

AS Řím nepřipustil překvapení a doma si poradil s Lecce. Jediným gólem hostů snížil na konečných 1:2 půl hodiny před koncem dvacetiletý záložník Andrea Bertolacci, který na jihu Itálie hostuje právě z AS. Týmu Luise Enriqueho předtím vypracovali náskok Miralem Pjanič a Fernando Gago.

Fotbalisté Chieva podruhé v řadě zvítězili, a napravují tak předchozí sérii pěti zápasů bez výhry. Na triumfu hostů z Verony 2:1 se v Catanii nepodílel český záložník Kamil Vacek, který zápas strávil na lavičce. Obě branky jeho týmu zařídil útočník Sergio Pellissier: v nastavení první půle se trefil z penalty, čtvrthodinu před koncem připravil gól pro Paola Sammarka.

V souboji týmů ze dna tabulky získala Cesena první vítězství v sezoně. Výhru 1:0 v regionálním derby na hřišti Boloni zajistil dalekonosnou střelou krátce před koncem záložník Marco Parolo, jeho tým přesto zůstává na posledním místě tabulky.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Boloňa - Cesena 0:1 (84. Parolo), Catania - Chievo 1:2 (78. Almirón - 45.+1 Pellissier z pen., 73. Sammarco), FC Janov - Novara 1:0 (86. Veloso), Juventus Turín - Palermo 3:0 (20. Pepe, 48. Matri, 65. Marchisio), Parma - Udine 2:0 (58. Biabiany, 76. Giovinco z pen.), Siena - Bergamo 2:2 (44. D'Agostino z pen., 87. Gazzi - 15. z pen. a 53. Denis), AS Řím - Lecce 2:1 (25. Pjanič, 54. Gago - 61. Bertolacci).

 

Právě se děje

Další zprávy